[]

diş sıkmak!

bir kaç gündür dişlerimi farketmeden sıkıyorum ve bunu ağrıdığı zaman farkediyorum. nasıl engelleyebilirim, ne yapabilirim?




 
yıllardır çektiğim dert, gece plağı yaptırdım, çözüm stresten kurtulmak ama nerede...


  • kyha  (25.09.13 02:17:45) 
bir ay kadar uyurken deli gibi sıkıyordum ve bende ağrıdan fark ediyordum. dişçiye gittiğimde ağzımın ölçüsü alınıp damaklık gibi bir şey vardı ama o bana hiç rahat gelmedi sadece iki gece onu taktım. iki geceden sonra o damaklık geçirmedi ama ben denk geldi sıkmayı bıraktım. öyle bir dönem geldi geçti.

amaaa çok önemli. kuzenimin dişleri inanılmaz yamuşdu aynı şikayetten. belki benim gibi kısa bir dönem bunu yaşarsanız ama. kuzenim hem sıkıyor hem gıcırdatıyormuş ve bütün dişelerini eğriltti çok kötü çok. sakın es geçmeyin derim
  • glori  (25.09.13 02:25:15) 
tedavi yöntemi olarak gece yatarken takılan gece plağı uygulanmaktadır. yalnız o; dişleri sıkarken birbirine değerek aşınmasını engellemek, diş minesinde ve çene yapısında oluşabilecek hasarları önlemek için.

olayın özüne inmek gerek. yani demem o ki; diş sıkmanın altında yatan nedenler araştırılıp; tedavi edilmeli. bir psikiyatri uzmanına gitmenizde fayda var.

tedaviniz hem psikiyatri, hem çene cerrahi uzmanının değerlendirmeleri karşılığında uygulanacaktır.
  • sinerji  (25.09.13 11:25:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.