[]

George Orwell - 1984 romanı nasıl?

Merhabalar

Bu romanı okuyanlar nasıl buldu romanı? Bahsedildiği kadar iyi mi? Konusu nedir tam olarak?

Online nereden alabilirim uygun bir fiyata?

 
benim çok hoşuma gitmişti. can yayınları'ndan okudum. idefix'ten alabilirsin sanırım.


  • vedat chili peppers  (24.09.13 21:57:30) 
aldım lakin okumak bir türlü kısmet olmadı. güzel olduğu yönünde yorumlar azımsanacak gibi değil. siyasi içerik falan dediler daha içeriğini dahi bilmiyorum ama.


  • odiyus  (24.09.13 22:01:19) 
içinde elli bin tane metafor barındıran bir disütopya romanı, sistem alegorisi. adeta analiz edilmek, yorumlanmak, üzerine sekiz saat sosyalizm, kapitalizm, devlet, otorite tartışmak için özel olarak yazılmış. ama roman aynı zamanda, sürükleyici de bir konusu var. okumak için siyaset bilmen gerekmiyor. zaten akp sağolsun hiçbirimiz apolitik değiliz artık, ucundan kıyısından türkiye'deki iktidarla benzerlikler kurup şaşırabilirsin.
evet, bahsedildiği kadar iyi.
eğer duyurun açmanın amacı okumaya ikna olmayı istemense, hiç sorgulamadan al oku. sırf postmodern edebiyat başyapıtı olduğu için bile okunması gerek. hani nasıl bazı filmlerin adı kalitesinin önüne geçer, arkadaş ortamında izlemedim diyemezsin, utanırsın, bir şekilde sosyal zorunluluk hissiyle oturur izlersin, bu da öyle. öyle sağda solsa da okumadım deme. kız vermezler. hor görürler.
  • sir gawain  (24.09.13 22:02:48 ~ 22:08:20) 
Siyasi içeriği bol bir kitap. Ana fikir olarak devlet-halk ilişkisini konu alıyor diyebilirim.


  • Kamyoncunun vitesi  (24.09.13 22:05:08) 
gayet güzel, hani okunması gereken eserlerden. kahramanız süper baskıcı ve totaliter bir rejimde doğruluk bakanlığı(bkz çift düşün) olan ama asıl işi tamamen propaganda ve dezenformasyon olan bir bakanlıkta küçük bir memurdur, big brother herkesi izlemektedir ve proleterler leş ama kısmen özgür bir hayat yaşarken, iç parti elitleri refah içinde yüzerken olan parti üyelerine olmaktadır(seks yok aq) derken olaylar gelişir, akp iktidarı ve diğer neo liberal iktidarlarla ilgili ne çok benzerlik bulunduğunu görünce şaşıracaksın, aslen komünizm eleştirisi olarak ele alınsa da yani neyse oku sen oku.


  • kyha  (24.09.13 22:08:52) 
onu okumuşken cesur yeni dünya'yı da oku bari.


  • kyha  (24.09.13 22:09:29) 
Orwell'ın Hayvan Çiftliği kitabıyla birlikte alıp, 1984'ün ardından onu okumanızı tavsiye ederim. İkisi de okuyucunun ufkunu genişleten, okunması gereken kaynaklardır.


  • timburton  (24.09.13 22:26:57) 
Bu kadar kişi yazıyoruz sana oku o kitabı. Pişman olmayacaksın. Ben ilk basımını bulup okumuştum yeni basımlardan tavsiye veremem o yüzden ama ters bir şey olacağını sanmam.


  • iorveth  (24.09.13 22:45:53) 
Okumadıysan ayıp etmişsin.


  • electra kompleksi  (24.09.13 22:59:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.