[]

Part time iş - İşsizlik maaşı

2,5 yıl çağrı merkezinde çalışmıştım. ayrıldıktan sonra da 3 aydır işsizlik maaşı alıyorum. 3 ay daha alıcam. aynı zamanda üniversitede de son senem.

part time iş bakınıyordum. bi sinema salonunda buldum aslında, anlaştık da getirmem gereken evrakların listesini verdiler. o sırada aklıma gelmedi ama benim eğer ki sigorta girişim yapılırsa, aldığım bu işsizlik maaşı kesilecek büyük ihtimal.

part time iş olarak verdikleri para da işsizlik maaşından 50 lira fazla + 150 lira da yemek parası veriyorlar.

şimdi kurumsal da bi firma, herhalde "2 ay sigortasız çalıştırın" diye arasam kadını dikkate almazlar. ben napsam ki? arayıp nasıl "kusura bakmayın aklıma gelmedi" desem. utanıyorum baya aramaya ya.

 
kurumsal şirketler kaçak çalıştırmaz. mahalle arası yerlerde, atölyeler, esnaflar vs gibi yerlerde yaparlar bunu.
bildiğin gibi sigortasız çalıştırmak yasak.

kabul edeceklerinden emin değilim ama teklif etmende bir mahsur yok bence.
  • vakumlu  (24.09.13 14:05:35) 
3 ay daha işsizlik maaşı alacağım demişsin. peki bu işe girip 5-6 ay çalıştıktan sonra işten çıksan kaç ay işsizlik maaşı alacaksın? eğer 6 ay alabileceksen, 5-6 ay çalışmaya 1 yıl maaş alabilirsin o zaman mantıklı olabilir. aksi takdirde 50 lira için değmez.


  • cek  (24.09.13 14:24:07) 
hayır öyle bi durumda alamıcam tekrar. son 3 yılda 300 küsür gün çalışma şartı gibi bi şey vardı, ona uyduğum için alabiliyorum zaten şuan.


  • akatreil  (24.09.13 14:26:43) 
bu aldığın işsizlik maaşı kimsenin parası değil senin bugüne kadar çalıştıklarından kesilen "senin" paran yani sen gelecekte geri alacağın kendi paranı harcıyorsun şu an.

o yüzden bu işe gir +200 lirayı cebine koy. Yemek parasını ticket olarak veriyolarsa da gir bi kebabçıya selamını ver benim karttan 150 çekin bana 125-130 lira nakit verin de parayı cebine koy.
  • kegums  (24.09.13 16:51:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.