[]

uçaklı iş yapmak

ben uçakları epey seven bi insanım. çocukluk hayalim havaalanında çalışmak. pilot ya da kabin memuru olmayı isterim fakat aile istemiyor. olmayacak gibi. zaten pilotluğa cesaret de edemezdim sanırım. kariyer.net'e falan bakıyorum, kargo sorumlusu falan diye iş var mesela. başka pek bi şey bulamadım. uluslararası ilişkiler mezunu biri ne iş yapabilir acaba? kule falan demeyin, aşırı zor girmesi. istedikleri şeyler de yok bende zaten. şu hayatta hakikaten severek yapacağım tek iş havaalanında olur, bi yardım edin :(




 
benim de öyle ama olmuyor işte.

kabin memuru ol.

thy olsun.

istiyor insan tabi.
  • neo  (24.09.13 12:30:08) 
Yer hizmetleri?


  • cedex  (24.09.13 12:39:08) 
efenim ucaklari epey seven biriyim diyorsunuz pilotluga cesaret edemezdim diyorsunuz bu nasil celiski?! .. ayrica "aile istemiyor" bunu one surmeyin hayallerinizden bahsediyorsunuz. hayat sizin hayatiniz.

bolumunuzle alakasi yok ama 2. uni okuyup teknisyenlik ya da ucak muhendisligini dusunebilirsiniz belki.. sayisaldan hazirlanmaniz gerekir tabi sinava
  • babamasoliimbananickaldirsin  (24.09.13 12:54:05) 
merhaba ben de uluslararası ilişkiler mezunu biri olarak :) iki yıl havaalanında çalıştım. başvurabileceğin firmalar turkish do & co (müşteri temsilcisi olarak apronda çalışabilirsin), havaş veya çelebi (yer hizmetlerinde operasyon sorumlusu olursun) gözen havacılık , genel havacılık(özel uçaklarla ilgilenebilrsin) veya TAV - TAİ'yi zorlayabilirsin. cv vs göndrirken proaktif ol bence, ik departmanlarına ulaşmaya çalış.
havaalanında çalışmak gerçekten zor (vardiya vs) ve yüksek dikkat isteyen fakat bir o kadar da zevkli bir iştir. eğer sabırlı davranırsan uzun vadede iyi bir gelirin de olur. (giriş maaşları genelde çok düşüktür, azim gerektirir)

  • yimirta  (24.09.13 13:07:03) 
@babam.. çelişki değil. kendime pilot olacak kadar güvenmiyorum sadece. herkesin yapabileceği ve yapamayacağı iş vardır. pilotluk da biraz beni aşar gibime geliyor.


  • nathanieltroy  (24.09.13 13:20:54) 
@nathanieltroy gozunuzde buyutmeyin efenim. kimse annesinin karnindan pilot dogmuyor. tamamen egitim. egitim egitim egitim. baska bir sey degil.

tabi maddi kismi var ..muhendislik diplomasi olmadan almiyor heralde thy ucus okuluna.. o yuzden ucus okuluna gitmek lazim o da cok pahali. turk hava kurumu universitesi ne bir bakin belki uygun bir program vardir burs vs. olabilir bilmiyorum
  • babamasoliimbananickaldirsin  (24.09.13 13:25:00) 
havaalanı tuvaletlerini temizleyebilirsin. uluslararası ilişkiler mezunu olmak işe alırken seni tercih etmelerinde önemli rol oynayacaktır.


  • cek  (24.09.13 13:25:10) 
@babam özel kurumlara verecek param da bulunmuyor ne yazık ki. zannediyorum gözleri bozuk olan biri pilot da olamıyor. bi değişiklik yoksa. tabi eğitim var ama şöyle söyleyeyim, pilot olmak istemekle değil, tutkun olmakla olacak bi şey gibi geliyor bana. pilotluk havacılığın bi tarafı yalnızca. uçak mühendisi olmayı on kere tercih ederdim örneğin. fakat şartlar farklı gelişti.

@cek havaalanında tuvalet temizleyen insanların kendileri de yaptıkları iş de çok güzel ama bana göre değil. önerin için teşekkürler.
  • nathanieltroy  (24.09.13 13:39:45 ~ 13:40:23) 
direkt uçaklarla içli dışlı olmaz ama, hava trafik kontrolörlerine özenirim ben mesela. kpss'ye bakıyor. sonra da uzunca bir süre eğitim aşaması vs varmış. deneyebilirsin.


  • letheavendangered  (24.09.13 13:45:05) 
goz artik problem degil belli kriterler dahilinde, cok esnek artik.. ama tutku konusunda haklisiniz.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (24.09.13 13:51:21) 
ya arkadaşlar sanki uçakla ilgili sadece ya pilotluk, ya kontrolürlük ya da kabin memurluğu var. pek de vasıflı olmayı gerektirmeyen, ama çıkışın yasak olduğu apronda fink atabileceğiniz bir sürü iş var. mesela uçak tekerine takoz koyup, o takozu alıp, uçağa gel gel topla gel yapan elemanlar var. ne bileyim, merdiveni getirip götüren arabayı süren var, uçağı geri geri itekleyen aracı süren var, bavulları getir götür aracını süren var. yani şoför olmaktan gayrı bir yetenek aramazlar herhalde bunlar için. türlü türlü yer görevlisi var.


  • kibritsuyu  (24.09.13 14:07:01) 
@kibritsuyu evet ama o işlerden kazanacağım maaş çok düşük olur. yine en azından harekat memurluğu falan olabilir. gerçi onun da parasını bilmiyorum ama.


  • nathanieltroy  (24.09.13 14:11:01) 
açık konuşmak gerekirse yorumları çok okumadım ama pilotluk kabin memurluğu dışında uçaklarla iç içe olabileceğin en güzel işlerden biri harekat memurluğu
çelebi hava servisi, havaş ve tgs yer hizmetleri a.ş türkiyedeki yer hizmetleri kuruluşları. hatta çelebi şu aralar istanbul havalimanında harekatçı arıyor kariyerden bakabilirsin harekatçı ne yapar dersen eğer (bkz: red cap )

  • removebeforeflight  (24.09.13 15:23:06 ~ 15:24:15) 
Uçaklarda çalışmak sanıldığı gibi kolay ve sanıldığı kadar zor değildir,

Tek ihtiyacın olan şey iyi bir ingilizce, iyi bir eğitim, ve havacılık tutkusu,

Uluslararası ilişkiler okuyan kişi direk uçakta çalışması zor pilot yada hostes olmamak dışında, ha yer ekibi olurum diyorsanda o işinde kendince zorlukları var ama emin ol asla o havacılık tutkusunu bastıramayacaktır.

Bu anlattıklarım biraz yavan saçma kalabilir ama gerçek anlamda uçaktan tatmin olmak için, içine binmen o havasını çekmen, o kokpit seslerini duyman, kokpit koltuğuna oturman ve operasyona dahil olman gerekli o heyecanı yaşaman gerekli. Ötesi hep yavan kalacaktır.

Ha bunlarıda Uçaklarda çalışan, hergün uçakların içinde kokpitten tut kargosuna iniş takımlarına gezen... Uçak kullanmak, çalıştırmak, sökmek, takmak dahil herşeyini, tüm sistemlerini çok iyi bilen birisi olarak yazıyorum...
  • basond  (24.09.13 18:26:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.