[]

wiki çeviri

en.wikipedia.org
bunun çevirisini yapabilecek olan var mı ?



 
Love's Labour's Won, w. shakespeare tarafindan 1598 yilindan once yazilmis bir oyundur. Oyun 1603 yilinakadar basilmis gibi gorunuyor, ama bilinen gunumuze gelmis bir kopyasi yok. Bir teoriye gore bu bi "kayip calisma", love's labour's lost'un devami.

Teoriler ve kanit

Oyunun ilk bahsi duzine kadar Shakespeare oyununu listeleyen Francis Mere'nin Palladis Tamia, Wits Treasury(1598)'sinde geciyor ve soyle diyor:

"komedi icin gentlemen of verona, errors, love's labour's lost, love's labour's wonne, midsummers night dream, ve merchant of venice " ini gorun."

Sha. uzmanlarinin birkac teorisi var oyunla ilgili. Biri, L.L.W.'un L.L.L.'un kayip devami oldugu ve LLL'un sonunda evlikleri geciken Navarre, Longaville ve Dumain kralinin hikayesinin devamini anlattigi. LLL'un son dakikalarinda adet oldugu uzere Sh. oyunlarinin sonladiran evliliklerin hikayeyle pek alakasi olmamasina ragmen bertaraf edildigi, ve devam oyununa sebep oldugu.

Bir diger teori de LLW'un Mere'nin listesinde eksik olan ve birkac yil once yazilmis olan The Taming of The Strew'e alternatif bir isim oldugu.

Ancak 1953'te Saloman Pottesman adli sahaf ve kolektor 1603'te kirtasiyeci Christopher Hunt tarafindan yapilmis olan bir liste ele gecirdi:

""marchant of vennis, taming of a shrew, ... loves labor lost, loves labor won."
Bu bulgu, oyunun taming of a shrewden farkli bir oyun oldugunu ispatlar nitelikteydi.

Belki de LLW 1598de yazildigi bilinen Much Ado About Nothing'e alternatif bir isimdi.Henry Woudhuysen'in Arden edition kitabi bu iki oyun arasinda cok benzerlikten bahsetmektedir. Much ado nothing ayni zamanda bendick ve beatrice'e alternatif isimler arasinda siralanagelmistir.

Leslie Hotson LLW'un Troilus and Cressidanin eski ismi olabilecegini, Tand Cressidanin Palladis Tamiada listelenmedigine dikkat cekerek, tahmin etmektedir. Oyun 1602'de yazildigi tahmin edilmektedir.
  • el desaparecido  (24.09.13 09:55:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.