[]

araba sürmek kolay mı ?

merhabalar,

dün kavacıktan okmeydanına yarım saatte araba ile gelindiğini görünce allah benim belamı versin dedim. normalde otobüste ayakta sıkış tıpış 2.5 saat çeken yolu haşırt diye geldik.

yalnız kendime zerre güvenim yok. ben hiç arabalarla ilgisi olmayan bir insanım. şu ana kadarki tek referansım need for speed'dir. grand trusmo bile değil. 200 ile viraj alındığını sanan adamım :)

ehliyet'i alsam sürebilirmiyim ki ? ehliyet kursunda alınan eğitim yeterlimidir ? benim gibi başka çok korkup şimdi çılgın attıran arkadaşlar varmıdır ? yeni öğrenmek isteyen birine tavsiyeleriniz nelerdir ?

şimdiden teşekkürler.

 
çok çok rahat sürersin hiç merak etme. ehliyet kursunda alınan eğitim yeterli değildir. eğer önceden hiç araç kullanmadıysanız bir tanıdığınızdan rica edin size direksiyon dersi versin. ya da uygun fiyata bu işi yapanlar var.


  • dahili meddah  (24.09.13 08:43:32) 
araba kullanmaktan korkmaya gerek yok. şu adımları izleyin:
-Kursa gidin, teorik ve pratik eğitim alın
-pratik eğitim yeterli olmazsa, özel hocadan ekstra ders alın ya da bir tanıdık size ders versin
-direksiyona geçin ve cesaretle yardırın. İlk zamanlar araba süren bir arkadaşınız da yanınızda olsun.
otomatik araba ile başlamak avantajdır, zira bisiklet gibi bir şey. gaz fren ve direksiyonu var işte.

en önemli şey cesaret ama ne tipler araba kullanıyor siz de halledersiniz.
  • Sarix  (24.09.13 08:47:35) 
10'la 20'yi hesap makinasıyla toplayan, 35 yaşlarında bir hanım var tanıdığım, köstebek gibi girip çıkıyor her deliğe, yani kullanırsın. otomatik başlarda daha kolay olur, ama düzle başlayıp devam etmeni öneririm. baştan yoğun trafikli, özellikle yokuşta durup kalkmalı yerlere bulaşma, gerisi gelir.


  • hope ender  (24.09.13 08:53:33) 
çok klişe olacak ama 50 yaşındaki tombik teyzeler kullanıyor bunu sen mi kullanamayacaksın?

kurs 1 yada 2 hafta boyunca günde 1 saat kadar eğitim verdi bana. ondan önce sürüş bilgim sıfıra yakındı.

direksiyon sınavını 89'la geçtim. daha sonra peder beyin arabasını alıp "TEK" oalrak trafiğe çıktım. olay tek olmakla bitiyor. sakın ama sakın pederinizi, annenizi falan almayın yanınıza. panik yaptırıyorlar çünkü. döner kavşağa giriyoruz ben çok rahatım peder sanki az sonra ölecekmişiz gibi davranıyordu. öyle olunca sizin de moraliniz bozuluyor.

arabadan korkulacak bir şey yok. debriyaj, vites atma ilk başta zorluyor ancak sonradan rahatlıyorsunuz. pratik olayı çözüyor zaten.
  • mattiadestro  (24.09.13 08:54:40) 
85345893405456456,5 insan araba kullandığına göre kesin bi kolaylığı vardır bunun diye düşün bence. mesela ben kendime güvenemiyorum çünkü reflekslerim kuvvetli değil birini ezerim hatta durmaya üşenirim öyle ezerim falan :P ama sen yaparsın hadi koçum aslansın


  • neira  (24.09.13 09:03:36) 
altı ay önce senin durumundaydım, araba kullanmak zorunda olduğum bir işte çalışmaya başlayınca öğrenmek zorunda kaldım. şu an yolların ustası gözlerinin hastasıyım :)

ama kritik olan şey acemiliğin farkında olup konsantrasyonu hiç kaybetmemek ve sürekli kontrollü gitmek. istemsizce aynaları sürekli kontrol etmeye başladıktan ve vites değiştirme işini omuriliğe devrettikten sonra araba kullanmayı öğrenmiş oluyorsun bence. tabi geri geri gitme ve park etme dışında.
  • temasettin  (24.09.13 09:05:20) 
70-80 yaşındaki amcalar teyzeler kullanabiliyorsa eh yani sende rahatlıkla kullanabilirsin.


  • poseidon1  (24.09.13 09:10:32) 
arabayla ilgili zor olan şey zaten sürmesi değil. ha trafikte ilerlemek güç olabilir ama istanbul'un oturmuş bir tarzı var, ankara'dakiler gibi henüz şerit kavramına alışmamış filan değiller. arabanın esas derdi benzininin yanında bakım ve vergi ve muayene ve sigorta masrafları ve işleri.


  • kediebesi  (24.09.13 09:34:50) 
Araba kullanırsınız tabii. Ama ehliyeti alır almaz sabah iş saatinde köprü trafiğine girmeyin, siniriniz bozulur. İlk olarak nisbeten tenha saatleri ve ortamları seçin sonra yavaş yavaş zorlaştırırsınız bölgeleri.
Babam araba kullanmamı istemezdi. Ehliyetimi alınca bir pazar günü her delikten bir minübüsün çıktığı Bağcılar'da araba kullandırmıştı bana. Yemin ederim terden 1 kilo vermişimdir.
Ertesi hafta yine bir pazar günü Boğaz trafiğine çıkardı. Dur-kalk, dur-kalk. Kaç kere ağlayarak kaçmak istedim, inadımdan direndim.
Bir sonraki hafta da Edirne'ye kadar kullandırdı arabayı. Baktı pes etmiyorum izin verdi, o zamandır kullanıyorum.
Sözün kısası; kendine güveneceksin, dikkatli olacaksın ve yılmayacaksın.
  • SiyamkedisiZorro  (24.09.13 10:17:56) 
Walla ben inanilmaz korkuyordum kendimden. aynalra falan acaip komplike geliyordu. 10 senelik ehliyetim var ama kurs hikaye. tasindigim yerde araba sart oldugu icin 30 yillik deneyimi olan bi hocadan kurs arabasi ile - cift pedalli- ders almaya basladim. 3-4 ders sonra bizim arabaya gectik. ilk basta guvende hissetmek icin cift pedalli araba sart bence. sonra bi de cort diye istanbul trafigine girmeyin. yavas yavas. ama hergun kullanmaya calisin. cesaretiniz kirilmasin. buyuk ozgurluk. bugune kadar niye yapmamisim diyeceksiniz. altinizda cizildi diye uzulmeyeceginiz bi araba olsun. gaza gelip hiz yapmayin baslarda. basarilar!


  • mahnita  (24.09.13 14:50:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.