[]

almanya posta

almanya'ya bir erasmus belgesini göndermem lazım. nasıl ucuza halletsek?

toplu olarak gönderin, fiyatı paylaşırsınız diyorlar ama farklı şehirlere gönderme de toplu gönderim gibi sayılır mı?


 
hayır. acilse maalesef gidecek birini bulup teslim ettirmedikçe dhl gibi bir kurye şirketi dışında seçenek yok o da çok pahalıya gelebilir.

acil değilse ben ptt ile yollamıştım sıkıntı yaşamadan girmişti 10 günde filan (almanyaya değil çek'e)
  • in vino veritas  (24.09.13 09:59:45 ~ 10:10:33) 
Acil gitmesi gerekmiyorsa in vino veritas'ın dediği gibi takip numaralı olarak ptt'den yollayın, ucuz zaten belge yollamak.


  • whoosie  (24.09.13 10:08:05) 
Kesin ulaşması gereken bir posta ise düzgün bi posta servisinden gönderin, garantili olsun. Yolda kaybolur, 'gitti, gidecek, gidiyor' diye haber de alamazsan erasmus'un yanmasın. DHL İstanbul - Stuttgart arasına 70 lira istemişti zamanında, 20 saatte ulaştı.


  • roket adam  (24.09.13 11:29:15) 
geçen hafta litvanyaya ptt ile gönderdim 8 tlye ve 1 haftada ulaştı. dhl 1 günde ulaştırırız dedi 130 tl istedi :))


  • tirt star  (25.09.13 21:53:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.