[]

Cubase canavarlarına sorular ve istekler!

Merhaba dijital müziğin duayenleri,

1- Ben cubase'in hangi sürümünü kurmalıyım? (kaldırabilecek bir bilgisayarım var her türlü programı)

2- En önemli isteğim bu. Bana "batı müziği orkestrası" vst si lazım. yaylılardan üflemelilere. Ayrica bateri ve çok iyi de bir piyano vst si.

3- Ses kartım: m-audio Fast track, klavyem m-audio keystation 49es, bir de kondansatörlü mikrofonum var. (klavye yerine dijital piyano da bağlayabiliyorum) bunların ışığında, latency yaşar mıyım? yaşamamak için ne yapmak gerek?


Şimdiden teşekkür ederim.

2 numaralısı en önemlisi benim için. cüzi bir şey de ödeyebilirim. ama tahmin ederim ki başka yoldan da (yemek, içki vs) ödeşebiliriz.

 
Hocam Cubase7 var şu anda. Hatta geçenlerde 7.0.6 güncellemesi yayınlandı. Başka türlü kullanmak için Cubase5 var bildiğim.

Batı orkestrası için bildiğim tek paketlik bir çözüm yok. Yaylılar için L.A. Scoring Strings, tahtalar için Hollywood Winds, bakırlar için Cinebrass, perküsyon için True Strike kullanıyorum ben. Koro için zaten tek çözüm tartışmasız Requiem. Bunları biraz tuzluya mal olur ama iyi programlama ile etkileyici sonuçlar alabilirsin.

Latency ses kartının sürücüsünün kalitesi ve bilgisayarının gücüyle alakalı birşey. Sample kullanacağın için 64bit işletim sistemi, alabildiğine RAM(en az 16GB ki o da ancak kurtarır. Tercihen 32GB) ve sağlam işlemci(en az dört çekirdek i7) lazım. Bunlar varsa sıkıntı yaşamazsın.
  • alperz  (23.09.13 16:57:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.