[]

Skydrive gerçekten güvenli mi?

Selamlar,

Telefonumda çektiğim fotoğrafları yer sıkıntısından dolayı bulutta tutmak istiyorum.

google hiç güven vermedi, yahoo'yu bayağıdır kullanmıyorum. dropbox hakkında ise en ufak bir fikrim bile yok.

skydrive'da 25 GB alanım var, arayüzü de inanılmaz sade. iPhone App'i ise gayet kullanışlı.

Sorum şu;

Fotoğraflarımı skydrive'da saklasam gerçekten kimse görmez mi? Fotoğraflarımı kesinlikle paylaşıma açmayacağım çünkü. Sadecce bana görünür olacak.

Ufak bi ayarla bunu halledebiliyorum.

Ama ne biliyim linklerle oynayınca, kısaltınca profilim açığa çıkar mı? ne biliyim basit, orta düzey bi kullanıcının görebileceği basit bi güvenlik açığı bar mıdır? Malum Microsoft'tan bahsediyoruz, bi şeyi mükemmel yaptıklarını görmedim. :) Arayüzün basit olması biraz güven veriyor, 15 yıllık Microsoft deneyimim ise "ayık ol kanka" diyor.

Bilgisi olan, cevap yazabilecek olan var mı?

Dropbox alternatifine açığım...


Teşekkürler.

 
copy.com var 15 gb veriyor ücretsiz
box.com var bir ara 50 gb promosyon vardı ama şimdi bitmiş 10 gb veriyor
fotoğraf için flickr'ı deneyebilirsin 1tb veriyor. mobil uygulaması var mı bilmiyorum ama illa ki 3. parti uygulama vardır flickr'e yükleme yapan.
  • edip  (23.09.13 12:07:40) 
güvenli pampa ben o paylaşımı açsam bile gösteremediğim oldu.

en son kız arkadaşım fotoğrafları istedi tek tek yollamak yerine zaten update edilmiş skydrive klasör linkini verdim, olmadı. başka yollar denedim olmadı. paylaşıma açmayıda denemedim. son olarak skydrive mail ve şifremi verdim.

ayrıca google drive diyen var la. adamların kendisi açıklama yaptı bilgilerinizi kullanıyoruz diye, te allam ya.
  • trajikomix  (23.09.13 13:55:53) 
@edip flickr'ı bi kenara bırakırsam, adı sanı bilinmeyen servislere güvenmiyorum. flick'ı ise gerçekten çözemedim. ayrıca stabil olduğu konusunda emin değilim...

@sivrisinek teşekkürler, ancak google'a hiç güvenmiyorum. @trajikomix'in de dediği gibi verileri kullandıklarını açıkça söylüyorlar.

evet sevgilimle ailemle çekildiğim beni ilgilendirir fotoğraflarım olacak. ondan dolayı biraz pimpiriklenmiş durumdayım. "e madem öyle kullanma o zaman" demeyin, gerçekten çok fotoğraf var ve telefon sadece toplam 13 GB alan sunuyor. bulut kullanmaya mecburum.

dropbox hakkında bilgisi olan? :)

yoksa facebook'ta bana özel albüm oluşturacağım :(
  • gurdas mann  (23.09.13 16:29:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.