[]

bi işler yapmam lazım ama.

hello arkadaşlar. birkaç ayda bir bu türden salak sorular sorup duruyorum sanırım arada. sanırım durum bana biraz utanç verici geliyor ama yüzleşmek lazım işte :)

ben sıkılarak bi bölüm okudum. 6 sene verdim amk. iyi bir üniversitenin bana göre dandik kimisine göre güzel bir bölümünden mezunum ama ben sıkıldım okurken. neyse bitti okul. boşta kalmayayım sgk devam etsin hayatımda bi şeyler ilerlesin diye aynı bölümün yl'sine başvurdum ve kabul aldım. buraya kadar tamam. hayatımı özel ders vererek falan çok çalışmadan ve idare eder (beşiktaşta evim vardı, her gün iskender yiyip 3 bira içebiliyordum ehehe) şekilde kazanıyordum ve durum fena değildi ama şimdi dersler azaldı. bundan alakasız bir şekilde merkezdeki evimden kardeşimin metrobüsün dibindeki yerine taşındım. neyse, sıkıntı şu ki kendimi bulamıyorum. boşluğa düştüm. 23 yaşında hayatta ne edeceğini şaşırmış ne istediğini bilmeyen bir adama dönüştüm her şeyin sonunda. kafamda kendimle alakalı bir sürü soru varken bir de bu işsiz güçsüzlük bir an önce çaresi bulunması gereken bir dert oldu. yani son 2 haftada oldu bu. önceden idare ediyordum :)

yani skillerim fena değil süper olmasa da. hukukçu ya da miyendiz ya da iktisatçı ya da doktor değilim ama ingilizce ve fransızcam yazılı ve konuşma konusunda çok iyi. az buçuk osmanlı trsi okuyabiliyorum. ispanyolca da girişle orta seviye arası bi şeyler. 1 sene batı avrupada yaşadım erasmus falan diye. italya hollanda fransa falan baya gezdim dolaştım :)

şimdi, yl derslerim haftada sadece 2 gün. şimdi bana çok prof olmasa da günü kurtaracak ve eğleneceğim bi şeyler lazım. salak organizasyonlarda otellerde havaalanlarında rehberlik yol göstericilik mihmandarlık çok amelece geliyor onu eliyorum. 5 gün birden çalışabilirim. zaten pesimist bir tipim boş oturdukça iyice depresyonlara giriyorum. starbucks'a veya muadili veya üstü mekanlara ne bilim midpointtir falan mı başvursam diyorum garsonluk da anlamam aslında ama öğrenirim yani. garsonluk vs de yaparım ne bileyim sorun değil kafayı dağıtsam yeter. gelecek kurmaktan öte günü kurtarma derdindeyim seneye de yurtdışına bi mastera başvurma düşüncem var işalla gidicem buralardan :)

var mı bi tavsiyeniz şunu yap bunu et gibisinden?

 
dil edebiyat gibi bir bölümdesin sanırım. yüksek lisans gerekli, onu ihmal etmeden herhangi bir işe gir bence. hareket olsun. beğenmezsen çıkarsın başka iş denersin. 23 yaşında hayatta ne yapacağını bilen biri tanımadım hiç:) bazı insanların çok net planları varmış gibi görünebilir ama çook değişir o planlar, takma hiç. boşluğun sebebi yapacak bir şeyinin olmaması, kendini derslerinle veya işle meşgul et bir şeyin kalmaz.


  • quasiromantic  (23.09.13 10:57:16) 
ben de mihendis doktor falan değilim..fen-edebiyatçıların ortak kaderi bu maalesef hepimiz boşluğa düşüyoruz..araştırma görevliliği için ilanları takip et derim ya da ikinci üniversite olarak işletme ya da iktisat okuyabilirsin çalışırken


  • bir yudum  (23.09.13 11:16:45) 
barmenlik yap. hiç tanımasam da starbuck,midpoint gibi yerlerde çalışamayacak birisi olduğunu düşünüyorum yazdıklarından. garsonluk falan kolay iş değil. üstüne bir de pahalı mekanlarda olunca ciddi disiplin ve sabır gerektirir. barmenlik de yorucudur ama daha rahattır bar ortamı. özellikle reina, sortie gibi yerlere girebilirsen çok fena paralar kazanabilirsin.

istersen git çalış midpointte falan denemiş olursun, tecrübe olur ama çok dayanamazsın gibime geldi.
  • nodrap  (23.09.13 12:48:39) 
öyle hem eğleneyim hem çalışayım diyebileceğin bi iş yok burası türkiye gerçekçi olmak lazım. ya eğlenirsin çok az para verirler, ya da sıkıntı stresten patlarsın ama çuvalla para verirler ortası yok.

yani bana biraz erasmus döneminde kalmışsın gibi geldi. eğlence falan buralarda zor biraz.

arkadaşların dediği gibi barmenlik olabilir illa eğleneyim diyorsan ama onda da taş çatlasın alacağın para günlük 50-60 liradır. daha önce hiç deneyimsiz oluşuna istinaden bunu söylüyorum.

en mantıklı tercih dediğin gibi starbucks midpoint falan olabilir. aşağısı maddi açıdan seni kurtarmaz zaten.

o da olmadı en kötü satürn, media markt, electro world, bimeks, teknosa gibi yerlerde satış danışmanı olabilirsin. eğlenceli mi? evet. para mı? az.

tercih senin.
  • pomaklar  (23.09.13 16:29:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.