[]

bir oyun, iki soru

ilk kez 2001 yılında oynadığım age of empires 2 the conquerors adlı oyunun campaign bölümlerini 100 kere hard'da bitirmeme rağmen senede bir yeniden ve hala aynı zevk ile oynuyorum. kral sancho'yu ne bileyim attila'yı, saladin where are you going with that great army'yi falan dinlerken mest oluyorum. yapay zeka sıçsa da sorun değil. bu aynı boku devamlı oynayıp durma ve zevk alma neye yorulabilir?

bir diğer soru da "x must survive" görevi. 11 yaşımdayken subotai'yi jean of arc'ı savaşa göndermez köyde tutar ve böylece bütün savaşları firesiz kazanırdım. bu kahramanı savaşa gönderip öldüren salaktır diye düşünürdüm. şimdi ise aradan geçen 10 seneden uzun zaman beni değiştirmiş. geçen jean of arc'ı 3 kere kaybettim savaşta. eskiden bebeyken "ne mal lan bunlar" diyeceğim adam ben oldum. risk alır garanticiliği bırakır mı olmuşum, mallamış mıyım anlayamadım. ayrıca çok tony soprano izlediğim için psikiyatrik cevaplara ihtiyacım var. ne olmuş bana...


 
Final Fantasy Tactics. İlk kez '99'da oynadım. Aradan 14 yıl geçmiş, hala oynarım. Dandik grafikler? Hiç sorun değil. Yapay zeka? Umrumda değil. Senaryosu, müziği, heyecanı ve daha önemlisi anıları için oynuyorum. Orada duyduğum bir müzik beni çocukluğuma götürüyor ve mutlu hissettiriyor bazen.

Ve bende de oluyor o. Eski garantici yöntemle değil de daha farklı oynadığımda şaşırdığım. Eskiden "kazanmaya" oynarken şimdi eğlenmeye oynuyorum ve dikkatsizlikle bazı hatalar yapıyorum oyunda. HOş ayrıntılar bunlar tabii.
  • g man  (22.09.13 06:06:04) 
mallık falan değil. eskisi gibi hırsla oynamıyorsunuz, muhtemelen nostalji amaçlı olduğu için kazanmaya odaklanamıyorsunuz.

eski oyunlar güzeldir ya, hala CTR oynarım mesela, gelmedi çünkü onun gibi. :)
  • solidmemo96  (22.09.13 08:03:49) 
age of empires'ın güzelliği o. hala daha turnuvaları yapılır onun. devamlı oynadığın için yeni şeyler deniyosun sadece dostum, klasik galibiyetler can sıkıcı oluyor ve tat almak için risk alıyorsun.


  • scythe  (22.09.13 08:55:11) 
açıklamasını, niye böyle yaptığımızı bilmiyorum ama ben 3 ay önce mario oynarken klavye kırıyordum. her sene belli dönemlerde de oynayamayıp sinirlenirim.


  • der meister  (22.09.13 08:59:52 ~ 09:00:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.