[]

yurtışına gitmeden evvel son durak

iyi geceler, önümüzdeki çarşamba erasmus programı dahilinde yurtdışına çıkıyorum. öncelikle şunu söyleyeyim lise ve üniversite hayatımı hep ailemin yanında geçirdim ama bu demek değildir ki oraya gidince ipini kopartan it gibi sağa sola saldıracağım. zaten bu duyuruyu da bunun için açayım diye düşündüm, şimdi benim pek yemek kültürüm yok, içki kültürüm de yok. ülke sınırlarında rakıyı, rakı mezelerini vs. pekala biliyorum da bu ecnebilerin yanında ne yapsam seçemedim. kolay kolay sosyalleşebilen bi insan da olmadığım için sizlerden tavsiye almak istedim, adamların yanında ucube gibi kalmayayım genel olarak tüm tavsiyelerinize açığım. "xx şöyle yenir", "xzzzzz mutlaka yemelisin", kısaca orda keko gibi kalmayayım ve gitmeden evvel beni nelerin beklediğini bi göreyim. domuz eti yiyebilirim. yağlı diyorlar ben koyun eti falan seviyorum dini açıdan sıkıntı yok. tadına bi bakarım beğenirsem onu da yerim, öneri verirken onu da düşünmenize lüzum yok yani.

şimdi oralarda hep hazır yemek yerim diye hesapladım çünkü pişirmeyi bildiğim yemek pek yok. yani japon mutfağından da olabilir fransız da siz kafanıza göre öneride bulunabilirsiniz. tam ne önerisi istediğim de aslında duyuruda açık değil ama gitmeden önce insan geriliyor ve şuan biraz çakırkeyif durumdayım direk duyuruya sardırdım. her türlü tavsiyeniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

edit: yazmayı unutmuşum, gittiğim ülke polonya, şehir poznan. öyle medeniyetin başkenti değil belki ufak gelir, dandik gelir aranızdan bazılarına. sonuçta burda türlü türlü insan var yıllardır daha büyük şehirlerde yaşamış ama ben ilk kez çıkıyorum ve benim için sıkıntı şimdi burası ve burdaki kişilere ayak uydurmak. anadilde, anavatanda pek uyum sağlayamadım burda da tek başıma yaşamayayım diye bu duyuruyu açtım. sağolun tekrar.

 
hangi ülkeye gidiyorsun? bi de bilmiyorsan makarna yapmayı öğren.


  • in vino veritas  (22.09.13 00:07:46) 
hehheh, erasmusa gidiyorsan hiç gerek yok bunları öğrenmene, kraliçeye iç güceysi gidiyorsan neyse de! ben de 1 aydır kölndeyim, ingilizce tek kelime bilmeyen erasmus öğrencileri tanıdım.


  • nurigagarin  (22.09.13 00:25:52) 
abi poznana gidiyosun 20 tane catal bicakli restorandan bahsediyosun. erasmus ortamlari avrupanin hemen her yerinde fikstir zaten. birbirleriyle takilir, nerde parti varsa oraya damlarlar. yapilan aktivite de sicana kadar icmek olur. o kadar kasma yani, diger gelenler de kraliyet ailesinin cocuklari olmicak. polonyaya gidenler ucuz diyolar, yeme icme isinin cok problem olacagini zannetmiyorum.


  • sAINT  (22.09.13 00:42:57) 
öyle kalmazsın inan. az çok adab-ı muaşeret biliyorsun belli ki, sorun çıkmaz. ne keko avrupalılar görüp lan bunlar da eu vatandaşı biz daha sürünelim diye dertleneceğin günler çok olacak. sürekli dışarda yemekten bıkacaksın o yüzden kendini yemek yapmaya alıştır. ve erasmuslarla birlikte yemek yapmak çok da eğlenceli olacak inan :) polonya güzel ve ucuz evet, o yüzden becerebildiğin kadar gez, burda fırsat bulamayacağın her şeyi yap. bi iki bira içsen yeter bokunu çıkarıp şat üstüne şat işlerine girmeye zaten lüzum yok, hem öyle olunca etrafın tadını da çıkaramazsın kimseyle de tanışamazsın. türküm dediğince önce ciddi ciddi ürkecekler, sonra bayılacaklar sana. bi de ingiliz ne arar la poznanda :p


  • in vino veritas  (22.09.13 00:52:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.