[]

Eve kedi aldık

Evet ahali, sokakta yaşam mücadelesi veren bir kediyi eve aldık. Diğer kediler tarafından dışlanıyordu, hep yalnızdı. 1 aylık falan kedi. Öğle saatlerinde eve aldık. Birkaç saat geçti, çok sevdik kediyi. Gittik biraz kum aldık, bir de yuva aldık. Yuva dediğim terlik şeklinde, terliğin birkaç katı büyüklükte bir şey.

1 saat önce kediyi kumun içine bıraktık, çişini yaptı. Şimdi de büyük tualetini yaptı (çok da büyük değil aslında). Şimdi ne yapmamızı tavsiye edersiniz? Başka ne alalım? Nasıl eğitelim? Bundan sonra halıya pisliğini bırakmaz dimi? Her türlü tavsiyeyi bekliyorum.


 
Kumunu sık sık temizlemezseniz evinizin her köşesine tuvaletini yapar.
Sık sık oynayın onunla. Yavru kedilerin kardeşleriyle oynaması lazım ama kardeşi yok, sizinle oynasın.
Aman aşılarını unutmayın.
  • meyve parcacikli kadin  (21.09.13 19:15:06) 
3-4 kez kuma yaptıktan sonra alışır o kumu kullanmaya. 1 aylık filansa mama değilde kitten milk le beslenmesi daha iyi olur. unutmayın daha bebek o.
bir de nasıl bir kedi istediğinizi bilmeniz lazım. masada yemek yerken kesinlikle ona yemek vermeyin. bu sırnaşık ve yüzsüz bir kediniz olmasıa sebep olur. bir de bol bol kucağınıza alıp sevin. ev halkına alışsın. uyurken yatağa almak opsiyoneldir. ama hareketli yatıyorsanız ya da titizseniz tavsiye edilmez.
hepsinin yanında karakteri zamanla gelişecek. eğer bir şerafettinse terbiyesi ne olursa olsun yapacaktır haylazlığını. ya da iyi huylu bir kediyse sakin sakin oturacak evin sessiz bir üyesi olacaktir.
  • tururo  (21.09.13 19:19:29) 
İç ve dış parazitler için aşı ve ilaçlarını yaptırın. Hem sizin hem de onun sağlığı için. Gerisi kolay zaten. Halıya pislemez, kumuna yapmış zaten. Hayırlı olsun kediniz. Mutluluklar :)


  • old possum  (21.09.13 19:19:48) 
siradaki adim yanina bir arkadas almak olmali ve ne kadar sanslisiniz ki elimde tam size gore bir kedi var. yumusak sicak bi kucak kedisi. kendisine soyledim cok heyecanli su an.


  • cosmicgadin  (21.09.13 19:20:55) 
öncelikle bir taşıma çantası alın ve veterinere götürün. daha sonra çelik mama ve su kabı, furminator tarak(tüyü dökülmese bile tüy sağlığı için önemlidir), tırmalama tahtası ve ufak oyun topları alın.

aylık mama ve kum masrafı dışında bir derdi olmaz size. sevmeyi ihmal etmeyim ama çokta abartmayın.

hadi hayırlı olsun.
  • islergucler2  (21.09.13 19:21:31) 
Sağolun.

Ya çağırıyoruz gelmiyoruz, pisi pisi yapıyoruz hiç umursamıyor. İlla kucağına alacaksın. Bunlar hep yabancılıktan heralde? Kısa bir sürede alışır dimi?

İdeal genişlikte pembe bir leğeni var. Tam kum değil de böyle içinde ufak silindirler var. Yavru için bu idealmiş. Kumun yüksekliği de 4-5 santim falan. Az değil dimi? Bir de ne kadar süreyle değiştirmek lazım?
  • aguilas negras  (21.09.13 20:08:32) 
Kum sanırım silika kum. Kumu hergün kürekle temizleyebilirsiniz. 3-4 hafta sonra kumu yenisiyle değiştirmeniz gerekir. Taşıma kabı da alın derim veterinere giderken lazım olacak. Bu arada kediniz hayırlı olsun sokaktan alarak çok iyi yapmışsınız. siz kediye adıyla seslendikçe kısa sürede adını öğrenir.


  • legolasin son oku  (21.09.13 20:22:00 ~ 20:34:14) 
kum için söyleyeyim öncelikle, silika kum ise o kumu bırakıp yeni bir kum almanız gerekir. topaklanan akkum tavsiye ederim kendi adıma, hem temizlemesi kürek ile çok daha basit olur. silika neden kullanmamalı, hakeza kot taşlayan işçileri hasta eden madde bizzat silika kumu oluşturan arkadaş.


  • kulkke  (21.09.13 20:28:49 ~ 22.09.13 19:52:49) 
topaklanan kumu tavsiye ediyorum, böyle çişini bile yapsa taş gibi oluyor katı, elinize bi torba geçirip o taş gibi parçayı alıyor atıyorsunuz. kum temiz kalıyor. azaldıkça da eklersiniz.
bi de geceleri yanınıza almayın alışsın, sonra ağlayabilir miyav miyav. gece kendi başına ağlamadan uyumaya alıştıktan sonra isterseniz odanıza alırsınız.

Cama balkona dikkat edin, düşmesin.
mutfakta falan çıkmaması gereken yerlere çıkınca azarlayın (ama sakın dövmeyin) anlar çıkmaz bi daha. Veya su spreyiyle hafif su sıkın, alır o mesajı..
bi de sakın yıkamayın, kediler yıkanmaz! o kendini temizler.
  • innerbliss  (21.09.13 21:46:34) 
Pencereye tel takın. Kediler böcek, kuş peşinde heyecanlanıp, dengelerini kaybedip,düşebilirler. Sonra çık üzülürsünüz :(


  • mea maxima culpa  (21.09.13 22:29:40) 
eğer ev zemin kat değilse pencerelere çelik sinek teli takılması kuvvetle tavsiye edilir (çelik olması şart). çünkü bu tel hem pencere dışında görülen kuşa atlayacak pisi, hem eve girip kan emmek isteyen sivrisinek hemde eve girip kan değil de yükte hafif pahada ağır eşyaları lüplemek isteyen hırsızlar için kesin olmasa da çok güçlü bir önlemdir (sonuncusu için tam emniyet sağlamaz tabii ama ilk ikisi için kesin çözümdür)


  • tururo  (22.09.13 19:11:35 ~ 19:11:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.