[]

İlk Defa Domuz Eti Yiyeceklere Tavsiyeler

Arkadaşlar filmlerde, dizilerde sık sık görüyoruz adamlar çatır çutur domuz eti yiyor..
az önce asterix isimli filmde, filmdekilerde domuz etini iştahla yemeye başlayınca ölmeden önce bu eti denemek istedim...

Yanılmıyorsam ya carrefourda yada migrosta, paket domuz eti görmüştüm...real veya metro'da olabilir hatırlamıyorum şimdi.

ilk defa domuz eti yiyeceklere ne önerirsiniz, hiç yemedim bu yaşıma kadar, midem bulanmasın sonra...

bacon, ızgara, haşlama veya tava kızartma yapabilirim ama yemeklerin içine katmayı düşünmüyorum ilk etapta...


teşekkürler ^.^

 
yeme bence kendi bokunu yıyen bir hayvanımı yemek istiyosun?!!


  • jamswety  (21.09.13 16:09:57) 
bacon la başlayın


  • halanne  (21.09.13 16:19:21) 
"kendi bokunu yıyen bir hayvanımı yemek istiyosun" diyenler tavuk eti hakkında ne düşünüyor merak ettim.

cevap: macrocenterlarda ve bazı migroslarda satılıyor evet.
  • rotten head  (21.09.13 16:19:34) 
İlk etapta bacon yeme yeter. Biraz kokabiliyor o.

Izgara ve kızartma iyidir, bildiğin dana biftek pişirir gibi pişirip yiyebilirsin, yanında fırında/haşlanmış patates yahut pilav ile filan. Varsa ve beğeniyorsan hardal iyi gider.

@jamswety ironi mi yapıyor bilmiyorum ama tavuk da kendi bokunu yiyor.

Edit: Millet bacon önermiş ama, pastırma gibi bir koku bırakıyor o ağızda, o yüzden tercih etmeyebilir bazıları. O yüzden önermiyorum ben.
  • long live rock n roll  (21.09.13 16:21:44 ~ 16:23:26) 
tadini cikart
www.youtube.com

  • düşünüyorum öyleyse vurun  (21.09.13 16:32:34 ~ 16:32:57) 
ben yedim gayet güzel. yiyenler insan değil mi amk


  • alexsandro de souza  (21.09.13 16:37:50) 
bacon'dan başka bişey bulmazsın zaten kolay kolay. bir iki çeşit sosis bulursun belki, onların da çoğu dana domuz karışık olur.


  • loser blueser  (21.09.13 17:21:12) 
bana tavukla gelmeyin kardeşim daha zeki bi karşı gorus beklerdim sizden :)

yada yiyin yavs banane..ha once sunu izleyin elin adamı nedemiş..
www.youtube.com
  • jamswety  (21.09.13 18:23:27) 
BİDE BU..
Bildiğiniz gibi domuz eti sağlığa zararlıdır, peki neden zararlı olduğunu biliyor musunuz, hiç araştırdınız mı? Yoksa hiç düşünmeden ve araştırmadan yiyenlerden misiniz?

Domuz eti yenmesi sağlığa çok zararlıdır. Günümüzde alınan her türlü tedbire rağmen bu zararlar hala geçerlidir. Herşeyden evvel domuz, her ne kadar çiftliklerde, bakımlı ortamlarda yetiştirilirse yetiştirilsin, kendi pisliğini yiyen bir hayvandır. Gerek pislikle beslenmesi gerekse biyolojik yapısı nedeniyle domuzun bünyesi diğer hayvanlara oranla çok fazla miktarlarda antikor üretir. Yine domuzun vücudunda diğer hayvanlara ve insana oranla çok yüksek dozda büyüme hormonu üretilir. Doğal olarak bu yüksek dozdaki antikorlar ve büyüme hormonu, dolaşım yoluyla domuzun kas dokusuna da geçerek birikir. Bunun yanı sıra domuz eti çok yüksek oranlarda kolesterol ve lipid içerir. Bunların sonucunda tüm bu aşırı düzeydeki antikorlar, hormonlar, kolesterol ve lipidlerle yüklü olan domuz etinin insan sağlığı açısından önemli bir tehdit olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Bugün domuz etinin yoğun olarak tüketildiği ABD, Almanya gibi ülkelerin nüfuslarının önemli bir bölümünü oluşturan normalin çok ötesinde şişman kimselerin varlığı, artık alışılmış bir durum olmuştur. Domuz etine dayalı bir beslenme sonucunda, aşırı büyüme hormonuna maruz kalan insan bünyesi, önce çok fazla kilo toplamakta, sonra da vücut deformasyona -şekil bozukluklarına- uğramaktadır.

Bunların dışında, domuz etindeki sağlığa zararlı maddelerden biri de "trişin" parazitidir. İnsan vücuduna girdiğinde doğrudan kalp kaslarına yerleşerek ölümcül tehlike oluşturan trişin parazitine domuz etinde sıklıkla rastlanmaktadır.
  • jamswety  (21.09.13 18:28:18) 
domuz eşini kıskanmıyormuş biliyon mu dolayısıyla domuz eti yiyenler gavat oluyo böyle ibne gibin puşt gibin bişi oluyo!!!!111 bilim adamları kanıtlamış bunları hep!!!!!!!!!


  • rotten head  (21.09.13 19:11:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.