[]

Uydu LNB ayarları

selamlar,

samsung tv dahili uydu alıcısına ayarlama yapamadım. internette kurcaladım ama işler iyice karıştı.

en son ekteki resimde göreceğiniz LNB ayarları ile ve aşağıdaki frekansla arama yaptım ama ıvır zıvır kanalları buldu. çoğu kanal ( atv-kanad-show-star vs..) çıkmadı.

Frekans : 12729
Polarizasyon : Yatay (H)
Sembol oranı (Symbol Rate): 30000
-----------

sorum şu.. LNB ayarlarının olması gereken değerleri nedir? merkezi sistem çanak anten ve samsung tv için yapılması gerekli ek ayar var mıdır?

 
uydu ayarınız tam olmayabilir. frekans üzerinden network arama yapmak yerine turksat otomatik arama yapın ve yine çıkmayan kanallar olursa da tek tek frekans aramasıyla halletmeye çalışın. bence lnb ayarlarında bir sıkıntı yok. olması gereken değerlerde görünüyor.


  • ben gülüyor muyum  (21.09.13 12:17:37) 
eski receiver da bir sorun yoktu. kanallar gösteriyordu. benzer ayarları girdim aslında ama olmadı.

otomotaik aramada da çıkmadı ne yazıkki.


rica etsem sizdeki lnb değerlerini söyleyebilir misiniz?
  • emekli intihar komandosu  (21.09.13 12:30:28) 
şu an kontrol edemedim ama dediğim gibi değerler olması gereken aralıkta. ama ekran görüntünüzden sinyal kalitesinin çok iyi olmadığını görüyorum. ben de 2 receiver kullanıyorum ve pilot'da yakaladığım kanalı d-smart'ın cihazında yakalayamıyorum. Ayrıca ntv ya da tv8 ayarı en hassas olan kanallardır. ben uydu ayarı yaparken bu kanalları esas alıyorum. Eski cihazınızda, bahsettiğim kanalların ayarını yapabiliyor muydunuz?
edit: lnb değerlerini kontrol ettim ve aynılar.

  • ben gülüyor muyum  (21.09.13 12:44:59 ~ 12:53:25) 
enteresan şekilde tv8 şu an gözüken kanallardan. ama diğerleri yok.
uğraşmaya devam ediyorum. umarım çözerim sorunu

  • emekli intihar komandosu  (21.09.13 12:56:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.