[]

bilgisayarinizdaki filmleri, dizileri vs nasil arsivliyorsunuz?

dvd ye kopyalayayim diyorum ama uzun is degil mi?. harici disklere aktariyorum aslinda ama iki tanesi goctu gitti icindekilerle. simdikiler calisiyor ama simdilik. cok teknolojik degilimdir, bilmedigim bir baska yontem varsa mutesekkir olurum.




 
Iki tane seagate 1.5 tb diskim var ikisinin de icindekiler ayni. Biri digerinim yedegi.

Diski dusurmezsen neme ve sicakliga maruz birakmazsan sarsmassan ve manyetik alana sokmazsan uzun sure dayanir.
  • halitkin  (20.09.13 22:13:57) 
dvdye kopyalamak artık zor. gerek dosya büyüklükleri gerek bir anlamı kalmaması. bir şey duymuştum, çabuk bozulmaması için en düşük hızda yazdırıyorlarmış. peh.. kim uğraşacak onunla yav B) ben şu an arşivleyemiyorum hdd almaya para yok. müzik arşivim var ufak çaplı, oyun arşivimi sildim falan. güzel bir torrent makinası yapıp onun hddsini ağda paylaştırabilirsin *mesela*


  • patr  (20.09.13 22:17:52) 
torrent makinasi da neyy? gulmeyin bak!


  • jamie  (20.09.13 23:04:59) 
torrent makinası derken şunu kastettim ben; fazla elektrik çekmeyen düşük bir işlemci, idare eder anakart, düşük ram; boyuna hdd. çünkü benim toplamayı düşündüğüm bilgisayarın ekran kartı, işlemcisi ne bileyim pisliği püsürü sağlam olacak. bir o kadar da elektrik yakacak. e tüm işlerimi de o bilgisayarda yapacağım. çökse, virüs girse nanayı yiyecek. o yüzden ben olsam ayrı bir makina yapardım torrent için. tabi bu konuda kesin bir bilgi veremem yeterince tecrübem olmadığı için B)


  • patr  (20.09.13 23:09:03) 
arşiv yapmak saçma, dvd'ye arşivlemek çok daha saçma.


  • kibrit kutusu  (20.09.13 23:09:52) 
@kibrit kutusu

oyle deme ya. ben sevdigim bir kitabi defalarca okuyabilirim. ayni sekilde sevdigim bir filmi tekrar izlemek ve sevdigim insanlara da izletmek isterim. her filmi de arsivlemiyorum zaten. begenmediklerimi siliyorum.
  • jamie  (20.09.13 23:18:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.