[]

özel üniversitede okuyan çoçuğun babası

Senede 30 000 tlyi sadece okula vermek kolay olmassa gerek.Bu kadar para ödediklerine göre ayda en az 3000 4000 tl öğrenci masrafı vardır.Ortalama bir türk ailesinin bütçesi bu rakama ulaşamadığına göre genelde babalarınn aylık kazancı ne olur ve ne iş yaparlar ?
Sizce özel ünv okuyan çoçuklar genel kültür seviyesi yüksek midir ?



 
hocam ayda 3000 4000 öğrenci masrafı ne oluyor, öğle arasında papermoon'a gidiyorsa belki.

yok öyle bir dünya ailenin durumuna göre gerekirse kredi çekerler, çocuk da ayda 500 tl ile idare eder, gerekirse ailesinin yanında kalır.
  • kuja  (19.09.13 22:31:56) 
Dostum kendimden örnek vereyim en basitinden. Özel uniye gidiyorum ve aynı zamanda çalışıyorum. Okulumun %90'ını ben karşılıyorum ailemede 5 bin lira civarı birşey kalıyor. Ve benim devlette okuyup okulumdaki tiplerin kültür seviyesini sikip atacak arkadaşlarım var. O yüzden özelde okuyan adam kültürlüdür diye birley diyemeyiz ancak sosyal deriz o da bir bakıma doğru. Dediğim gibi geniş bir konu ve kişiden kişiye göre değişir. Arabam var kendi evimde kalıyorum dışarıdan baba parası yiyen piç gibi gözüküyorum ama çalışıp kendi paramı ve masraflarımı karşıladığım için önyargıdan öteye gitmiyor.


  • GibsonRules  (19.09.13 22:39:07) 
aşırı pahalı özeller hariç anne-baba çalışan bir ailenin çocuğunu rahat okutabildiğini biliyorum. anne-baba normal devlet memuru diyebiliriz. aynı şehirde ise çocuk okul taksidinden başka çok bi masraf olmuyor, anne-babadan birisinin maaşının %70'i de okul ücreti işte.

çocuğunu başka bir şehirde okutan aile ile aynı şehirde özelde okutan ailenin masrafları hemen hemen aynı diyebiliriz belki de. tabii iktisatlı davranmaları gerekiyor hepsinin. ailesiyle yaşayan bir öğrencinin hiç harçlık almadan öğrenim kredisiyle idare edebileceğinden eminim. 3000-4000 uçmuşsunuz.
  • superapple  (19.09.13 22:41:26) 
ayda 4000 harcayan arkadaşım var. babası milletvekili.


  • vedat chili peppers  (19.09.13 22:44:20) 
vakıf üniversitesinde tam burslu okuyorum. erkek arkadaşım da benimle aynı okulda ve başka bir bölümde burssuz. babası avukat, annesi emekli öğretmen. babası çok iyi kazanıyor, anne zaten malum standart. önceden birikimleri de vardır herkesin bir şekilde. ama 4000 masraf ne ya? öyle bir şey yok. aynı şehirdeyse tabi.

ve vakıf üniversitelerinde okuyan çocukların genel kültür seviyesi ''genelde'' yüksek değildir. bir de genel kültürden ne anladığımız da var. en güzel nerede yemek yeneceğini bilirler, yedikleri şeylere dair hiç bilgileri yoktur mesela. sadece ilkini bilerek yeterince kültürlü olduklarını düşünürler.
  • evridiki  (19.09.13 22:56:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.