[]

Lensli gözü, estetikli burnu falan anlayabiliyor musunuz?

Yakın bir erkek arkadaşımın yakın bir kadın arkadaşı var. 6 senedir arkadaşlar, kızı 6 senedir ben de tanıyorum. Gözlerinin lens olduğunu ilk gördüğümde anladım. Bu erkek arkadaşla, bu kız hakkında konuşurken gözlerinin rengi çok güzel dedi kız için, ben de iyi de o lens dedim. Bu da inanmadı kesinlikle, sonra kıza sormuş kız da doğrulamış.

Bu tarz durumlarda erkekler çok anlamıyrolar mı sanki, lensmiş, estetikmiş, şişmeymiş? (Sonuca bakıyorlar. )

Sorum daha çok kadınlara aslında, siz anlıyor musunuz hemen " aha bunun burnu estetik, bunun gözünde renkli lens var, dudakları şişirilmiş" gibi. Karşınızdaki kadını veya erkeği beğenmenizi etkiliyor mu?

 
Lens de estetik de yapaylık hissi veriyor. Açıkça anlamasam bile bir tuhaflık olduğunu hissedebiliyorum. Ama o kişiyle ilgili fikrim sadece bu nedenle değişmez.


  • aegis the genuine  (19.09.13 18:09:15) 
hiç anlamıyorum. ama ben fotoşop görünce de anlamıyorum biri uyandırana kadar. bu da benim iyi niyetim olsa gerek.


  • devilred  (19.09.13 18:09:53) 
daha dün arkadaş grubumda çok gördüğüm kızın yazın yaptırdığı burun estetiğini farketmedğim için etrafımdakiler çok inanılmaz şaşırdı. hiç bir şekilde anlamıyorum amaa çünkü hiç dikkat etmem kimsenin kaşına gözüne giydiğine.;bazı lensleri anlıyorum arada.


  • glori  (19.09.13 18:09:57) 
Anında anlarım. Yapaylığı hemen fark ederim.


  • buzbebek  (19.09.13 18:12:51) 
bazı erkekler de kaşını alsan anlıyor arkadaş..

neyse, bir kadın olarak cevap veriyorum: evet valla, özellikle lens mevzusu hiç kaçmaz. burun estetiğinden bazen emin olamıyorum ama bazıları bas bas uzaktan bağırıyor zaten estetiğim diye. ve işin doğrusu hiç hoş bulamıyorum, ama saygı duyuyorum =)
  • vercingetorix  (19.09.13 18:12:55) 
burnu fazla anlamyorum da.
lensi anlamayan insan açık gerizekalıdır.

edit: lan bi de her burna estetik demeyin ha. millet burnuma estetikli diyip duruyor, feci gıcık oluyorum. hele bi de deviasyon ameliyatı olduk, iyice estetikliye çıktı adımız. amk sanki senelerdir tanımıyorlarmış gibi, burnuma operasyon yaptırdım sanıyorlar.
  • kamera motor  (19.09.13 18:18:02 ~ 18:19:13) 
ben gözde lensi hemen anlarım ölü balık bakışı oluyo gözlerde. renkliler zaten çok yapay. burun bazen iyiyse zor anlayabiliyorum ama şu kaldırılmış tek tip estetik burunlar var ya onlar kaçmaz. çok çirkin duruyor. dudaktaki şişmeyi de kaçırmam o da yapay. ebru polata bakınca mesala anlamamak elde değil kör olmam lazım. erkekler seviyor ya galiba o kadına olan ilgiyi göz önünde bulundurunca. doğalı daha çok seviyolardır belki ama ona da hayır demiyolar.

erkeklere gelirsek, erkeklerin böyle takıntıları yok gibi sanki lens takmaz takarsa da şeffaf takar gözü bozuktur. burnunu da yaptırdıysa çok lazımdır diye düşünüyorum. bu tür takıntılar ve gereksiz müdaheleler bi bizde var.
  • kirazıseviyorum  (19.09.13 18:24:04) 
lensi anında anlarım. burnu anlamam ama.


  • sirkelimon  (19.09.13 18:37:29) 
kadınım, çat diye anlarım. ama çat diye anlayan erkek arkadaşlarım da var. ama genellikle piçler. yani kadınları iyi tanıyolar ve kesiyorlar.


  • dusunuyorumbulamiyorumoyleyseyokumgaliba  (19.09.13 18:37:49) 
emin değilim ama kadınların lensli gözü daha iyi ayırabildiğine katılıyorum.

estetik ise kişiye göre göze çarpan bi şey. çok doğal olanı var ama az. genelde anlaşılıyor rahatlıkla. erkeğim.
  • nathanieltroy  (19.09.13 18:41:30 ~ 18:41:52) 
renkli lens 50 metreden anlaşılıyor ama şeffaf lens ise 40-50 cm e kadar yakınlaşmak gerekiyor anlamak için. burun olayını ise anlamıyamıyorum.


  • sttc  (19.09.13 18:45:46) 
hiç kaçmaz, hele ki lens.. çok yapay durmayan burun estetiği beğenmemi etkilemez de, onun dışındakilerden hoşlanmıyorum. şişirmeler iğrenç oluyor zaten, renkli lens takanlarsa boş boş bakıyorlar falan. insan bakışlarına kıyar mı ya..


  • bxgx  (19.09.13 18:47:59) 
verilen cevapları okuyunca kendimi çok salak hissettim ve bu konuyla uzaktan da olsa ilgili bir anımı anlatmak istiyorum:

lise 1'de olmalıyım. yan sınıfta bir hatun var, hatunun saçları sarı. ama geçen sene öyle değildi sanki. içimden "demek ben onca zaman yanlış görmüşüm, sarıymış bunun saçlar işte" diye geçiriyorum.

aylar sonra biriyle o hatun hakkında konuşurken "yan sınıftaki saçını sarıya boyatan kız mı?" diyor, bende jeton işte tam o anda düşüyor.

gördüğüm her şeyi kendime gerçek kabul ettirebilirim sanırım.
  • devilred  (19.09.13 18:54:03) 
Estetik yapilip yapilmadigini karsidaki soyleyene kadar kesinlikle farketmiyorum;lensi bazen anlayip bazen anlamiyorum,sanirim bu da lensin kalitesiyle ilgili bir durum.


  • fraise  (19.09.13 19:11:34) 
Ne kadar mükemmel yapılmış olursa olsun estetikli memeyi, burnu, ağzı, suratı 50 metre öteden anlarım. Lens, fotoşop vs ne varsa onlar da yine aynı şekilde kaçmaz.

Erkekler bu konuda çok dangoz ama. Anlayamadıkları gibi bi de beğenmiyolar mı dövesim geliyo :)
  • pandispanya  (19.09.13 19:14:51 ~ 19:16:05) 
lensli gözü anlıyorum. 2 metre öteden belli oluyorlar. ama burun estetiğini anlamam sanırım.

not: erkeğim.
  • king lizard  (19.09.13 23:30:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.