[]

Müzik Arşivlerine Tag Sorusu

Şimdi efendim; arşivimi bi' elden geçirmeye karar verdim. Yeni çıkan albümler falan... Hazır başlamışken, epeydir yapmak istediğim albümlerin türlerini tag'lemek istiyorum. Misal, genre kısmına "studio album" ya da "live album" olmadı "compilation" yahut "single" yazacağım. Beatles'in yüz küsur albümü içinde hepi topu on iki stüdyo albümünü bulmak sıkıntı oluyor.

Yabancılarda sıkıntı yok da, Türklerde sıkıntı var. Misal, Barış Manço'nun 45'liklerine single mı desem studio mu? Single'ler albümün öncelleridir malumunuz, o şarkılar daha sonra albümde yayınlanır. Ama bizim 45'liklerde durum öyle değil. Tek başlarına yayınlanıyorlarmış, albüm gibi. Bu durumda bunlar sizce single mıdır, -iki şarkılık da olsa- studio mu?

Ne yazsam?

 
İki şarkılık veya çok hit olan şarkıların single'ları varsa single yazdım kapaklarını single olarak ekledim, yoksa albüm olarak bir arada dursunlar bir başlayınca bütün albüm çalsın dediklerimi bir arada aynı albüm adı altında yazdım. benim bahsettiğim türleri değil albümün ismi zaten öyle giriliyor, türlerde hepsi farklı aynı albümde folk da vardır sanat müziği de vardır genre olarak onları her birine ayrıca girdim. studio, concert, single diyerek değil.


  • Lim5  (19.09.13 02:24:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.