[]

Eski sivilce izleri

Çok önceden geçmiş (yani kabarıklık olmayan) ama kızarıklık biçiminde aylardır yüzümde olan o malum izleri yok etmenin bir yolu var mı? Krem, lazer vs.




 
krem olarak bir arkadaşım roc'un leke açıcı kremini kullanmıştı. aynı zamanda lazerle de tedavi edilebildiğini biliyorum. diğer çok kimyasal yöntemleri tavsiye etmem, cildi çok tahriş ediyor çünkü


  • kahvegibi  (01.04.09 09:38:07) 
cildinizi yumuşak bir sabunla yıkadıktan sonra(dove beyaz sabun da olur) tretin kremi(eczanelerde) geceleri yatmadan önce günaşırı sürebilirsiniz.ama bu kremin soyucu etkisinden dolayı her sabah yüzünüze en az 30 faktörlü bir güneş koruyucu(mesela nivea baby güneş koruyucu) kullanmanız gerekir.2 ayda gözle görülür sonuç almaya başlarsınız.


  • uhpodopoit  (01.04.09 09:45:17) 
vitamin eksikliğinden dolayı ya da kan dolaşımında problem olabilir.
en basidi peeling yaparak cildinizi temizleyin 2-3 günde bir, "uhpodopoit" in dediği gibi dove bu konuda çok yardımcı. bir de peeling fırçası alabilirseniz (ucuzdur) o da yardımcı olur. peeling yüzünüzdeki ölü derinin daha çabuk atılmasını sağlayacak. çok yağlı olmayan besleyici bir krem de sürmeyi unutmayın cildinize. meyve sebze yemeye de dikkat edin eğer yemiyorsanız. hatta demir eksikliği bile olabilir bunun nedeni.

  • aithra  (01.04.09 10:20:42) 
- Meyve-sebze yemeyeli çok oldu açıkcası. Öğrenci olunca, karın doyurmaktan fazlasını düşünemiyor insan.
- Bunun dışında, cildim fazla yağlı, yağlı olmasa da yüzüme krem sürmem sorun olmaz mı? Olmazsa, arko nem kremleri iyi midir?
- Tretin ne kadardır?
- Peeling fırçası nedir? Yani peeling olayını biliyorum ama fırçası da mı vardı bunun? Varsa siyah noktalara da iyi gelir mi?
- En önemlisi, bunları yapmadan önce doktora danışmam lazım mıdır?

Sanırım bitti. Evet. Teşekkürler.
  • sesee  (01.04.09 19:55:09) 
- Bunun dışında, cildim fazla yağlı, yağlı olmasa da yüzüme krem sürmem sorun olmaz mı? Olmazsa, arko nem kremleri iyi midir?
+ yağlı olmasının sebebi, cildiniz kendi nem ve yağını dengeleyemeyip çok fazla salgılaması. yoksa herkesin cildi belli bir miktar yağ salgılıyor.
yüzünüzü sabunladıktan sonra mutlaka kremleyin, yağlı olduğu için özellikle. siz kremlemezseniz cildiniz kendini yumuşatmak için yağ salgılayacak :)
bepanthol ün yağsız kremini deneyin. böyle silindir gibi bir şişesi var, yüze sürmek için olan kreminden, çok işe yarıyor.
- Peeling fırçası nedir? Yani peeling olayını biliyorum ama fırçası da mı vardı bunun? Varsa siyah noktalara da iyi gelir mi?
+peeling fırçası 3-5 liralık, diş fırçasından az büyük yumuşak bir fırça. yüzü sabunlarken cildin en üstündeki ölü derinin atılmasına yardımcı oluyor. pek sizin tarzınız değil galiba, o zaman boşverin :)
- En önemlisi, bunları yapmadan önce doktora danışmam lazım mıdır?
+siz bilirsiniz. önerdiklerim problem yaratmıcak küçük şeyler. doktor da size muhtemelen cildinizi kurutp üst deriyi daha çabuk atacağınız bir sabun önerecek.
en önemlisi de bu izleri kafaya takmamanız, zamanla geçiyor çünki.
sürekli onlarla uğraşırsanız durum kötüleşebilir.
  • aithra  (07.04.09 16:04:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.