[]

Vurdum tekmeyi, girdim gazetenin binasından içeri

Şimdi ben kısmetse bu sene mezun oluyorum, gazetecilik okuyorum da. Biliyorum pek ekmek çıkmıyor bu meslekte ama denemedim bile şuana kadar.

"3 senedir naptın da stajı son seneye sakladın" derseniz, çalıştım valla. Aileden para almamak için, 3 sene boyunca çalıştım ama artık şu stajı bi yapayım, nedir bu gazetecilik uygulamalı olarak göreyim diyorum.

ama staja nasıl başvurcam, hah staj olmadı ben bunların iş ilanlarını nerden bulcam bilmiyorum ?

direkt gazetelerin binalarına girsem "ben staj için geldim" desem olur mu ki? hadi oldu diyelim, bana aylık 300-400 bi şey verirler mi?

oldu da staja başladım, kalıcı olmak için nasıl adımlar atmam gerektiğini de biliyorsanız söylemeden geçmeyin. Mesleğe bu kadar uzak bi şekilde eğitim alıyoruz da ayıptır söylemesi.

 
şimdi belki "bunu ben de düşündüm!?" diye tepki vereceksin buna, ama bazen burnunun ucundaki basit şeyleri göremez ya insan o yüzden söylüyorum:
Sizin bölümden birilerine sorsan?

  • dafaiss  (18.09.13 22:36:17) 
staj tecrüben yokken 300-400 hayal. güzel bir cv hazırlayacaksın, önüne gelen her yere yollayacaksın mesela. okuldan staj yapan arkadaşların varsa onlar da yardımcı olabilirler. bir arkadaşım cvsine yapmadığı işleri falan yazmış, araştırmıyorlarmış öyle derinlemesine, ama tabi paralı stajda nasıl olur bilemiyorum.


  • blues buzz  (18.09.13 22:45:46) 
ya dediğim gibi 3 senedir çalıştığımdan, okula öyle sık sık uğrayan biri değilim hatta neredeyse hiç uğramayan biriyim. sınıftan 3 yıldır kaç kişiyi tanıdın diye soracak olursanız, sıfır cevabını vermekten gocunmam :/

o yüzden diyorum işte, direkt gazete binalarına "ben geldim" diye gitsem hiç mi bi şey çıkmaz ?

mesela vatan gazetesiyle öyle görüşmüştüm geçen sene, yayın müdürüyle görüşmüştüm. "olur" dediler ama sabah 9'dan akşam 5'e haftaiçi 5 gün normal mesai birini arıyorlardı. e benim de çalışmam gerekiyordu aç kalmamak için. o yüzden "seneye beni unutmayın" dedim de bugün bi mail attım. unutmuş galiba :/
  • akatreil  (18.09.13 22:50:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.