[]

dövme yaptırcam da bir baksanız?

Ya üç tane şey var aklımda, ama üçü de farklı anlamlar çağrıştırabildiğinden (sonradan farklı amaçlarla kullanılarak ün kazandıklarından) tereddütte kaldım. El bileğimin dışa doğru olan tarafına yaptıracağım.

1) Sizce hangisi en güzel olur?
2) El bileğinin dışına değil de, x yere yaptır diyeceğiniz bir yer var mı?
3) Haç, illuminati ya da gamalı haç'ı ne kadar çağrıştıyor semboller? Her biri için birinde gördüğünüzde ne düşünürsünüz? (ki çok görünür yerde olduğundan bunlardan birini çağrıştırma olasılığı mesleki açıdan falan problem yaratmasın)

not: şu haç gibi olanın ortasında bulunan kafası tüylü uzun çubuk olmayacak. yani ankh+djed şeklinde olacak, was'ı çizdirtmeyeceğim.

not 2: 2 görsel ekleyebiliyormuşum. 3.'ye link vereyim:

www.labeshops.com

edit: cevaplarken kolay refere edebilmeniz açısından, gamalı aç gibi olan malta kültüründe svastika, ikincisi horus'un gözü, link verdiğim de ankh ve djed.

 
zaten svastika gamalı haç demek? cok riskli bence. her ne kadar şirin gözükse de küçük olarak yapılacağı için her şekilde bildiğimiz svastikayı çağrıştırır. Türkiye'de pek sorun teşkil etmese de, yurt dışında cok saçma şeyler yaşanabilir.

horusun gözü iyi ya.
  • eofor  (18.09.13 18:27:06) 
3. şekil zaten direkt haçı hatırlatır insanlara, belki sıkıntı olabilir. diğerleri de aynı şekilde. tabi ki son söz senin ancak ileride çalışabileceğin yerleri göz önünde bulundurarak herkesin görebileceği bir yerine dövme yaptır derim ben.


  • bayankus  (18.09.13 18:27:17) 
birinci illuminati
ikinci gamalı haç
üçüncü haç
yazdıklarını okumadan baktım direkt bunlar geldi zaten aklıma.yani direkt çağrıştırıyor.
  • uzunuzunilgi  (18.09.13 18:44:54) 
kötü ve klişe dövmeler. çok istemek ve senin için anlamı olması lazım heralde. gamalı mamalı şeyler başka şeyler de çağrışrtırır hem...

yani kısaca ben yaptırmazdım bunları.
  • ermanen  (18.09.13 18:49:41) 
bileğin dışı çok riskli bir yer çünkü bileğinin dışına yaptıracağın dövmeyi her gün görmekten sıkılacaksın. ayrıca bu üçü de herkes tarafından bilinebilen semboller. bir süre sonra benzetmelerden sıkılacaksın. önce birer ikişer ay geçici olarak yaptır. (geçici 1-2 haftada silinir tekrar yaptırırsın) bi bak dene ondan sonra yaptır.


  • principia  (18.09.13 19:35:43) 
ya ben hiç görmedim şimdiye kadar kimsede bu dövmeleri. ilginç geldi, cidden çok mu yaygın yaptıranlar?
vazgeçiyorum sanırım :(

  • vejeteryanvampir  (19.09.13 10:43:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.