[]

Domates bir nedir?

Domates bir meyve midir sebze midir? Nedir?

(bkz: domates meyvedir) diye başlık var, bissürü de bişeyler yazılmış ama orda hiç doyurucu yanıt bulamadım. aramızda botanikçi motanikçi varsa yazıversin şunu da bilinçlenelim.


 
daha önce sorulan bir soruda botanikte çekirdeği koruyan etli bölüme meyve dendiği söyleniyordu.. bildiğimiz domates - biber - patlıcan meyve, bunların ağacı(?), fidesi, bişeysi sebze.. sebze diye bilip türlü yaparken doğradıklarımız sebze meyvesi oluyor yani bu açıklamaya göre..

daha önce de ağaçta veya toprakta yetişmesi, çekirdekli veya tohumlu olması şeklinde sınıflandırmalar görmüştüm ama en net hatırladığım "botaniktir benim olayım" diye başlayan yukarıda özetlediğim açıklama..
  • sharpenter  (12.05.07 09:23:41) 
'arama' butonuna 'domates' yazarsan, ekşi duyuru'daki önceki muhabbete ulaşabilirsin.. Daha önce konuşulmuştu, ordaki cevaplara bak bi istersen.
Not: Botaniksel olarak meyve, halkın kalbinde sebzedir kendileri.

  • pyro clustic flow  (12.05.07 10:43:41) 
arama kutusuna domates yazıp aradım evet mamafih daha evvel bu konuda yapılmış bir muahbbet bulamadım. tek bulunan "domates soslu ton balığı".


  • kartonpiyer  (12.05.07 10:52:46) 
(git: 5618)


  • agharta  (12.05.07 11:15:16) 
Soran kişi silmiş demek ki.. Buradan şu konuya atlamak gerekirse, bilgi içeren soruları silmemek hayırlı galiba.


  • pyro clustic flow  (12.05.07 11:39:34) 
mevyadir mevye de olabilir, ayrica kirmizidir cekirdegi $ip der damlar.


  • notorious  (12.05.07 12:55:55) 
ben pizzaya konulalı ananasa garip bakmaya başladım. ülkede yemek biber, soğan ve domates ekseninde döndüğünden türk insanının aklı almıyo kesinlikle bunun meyve olmasını.


  • frank n furter  (12.05.07 14:18:08) 
peki uzaylı bitki midir yoksa hayvan mıdır ? yeşil ya o bakımdan şey ettim. gachayım ben eniyisi


  • winsome  (12.05.07 15:49:11) 
eh mantar da sebze reyonunda duruyo mamafih mantar sebze değil, e meyve hiç değil, hayvan sayılabilir ama et reyonunda da durmuyo.. hmm.. bu da başlı başına ayrı bi mevzu sanırım.


  • kartonpiyer  (13.05.07 01:49:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.