[]

Hukuk Sorusu - Veraset Davası

(bkz: bir arkadaş)

Şimdi şöyle bir konu var; 1990'da vefat eden dededen 5 çocuğa arazi miras kalıyor. Ama ortada tapu falan yok, kardeşler kendi aralarında anlaşarak araziyi 5'e bölüp paylaşıyorlar. 2005'te arazinin tapuları çıkartılarak herkes payına düşen kısmın tapularını alıyor. 1 kardeş, 2001'de vefat ettiğinden o kardeşin payının 10 parçasını çocukları, 5 parçasını ise eşi üzerine alıyor.

Daha sonra 2 kardeş arasında çıkan bir anlaşmazlık neticesinde, kardeşlerin biri arazinin yeniden bölünmesi için dava açıyor. Dava 5 çocuk üzerine açıldığı için yukarıda belirtilen torun üzerindeki 10 parçalık kısım davaya dahil olmuyor. Şu durumda dava süresi içerisinde şu anda torunun sahip olduğu tapular da arazinin yeniden bölüşümüne dahil olur mu?

 
5 çocuk derken vefat eden çocuk da mı dahil? Eğer öyleyse zaten çocuklar ve eş de davaya dahil edilecektir.


  • arma aski  (18.09.13 10:08:57) 
Evet o da dahil. Şu anda 10 parçalık kısma sahip olan torun payını satarsa ne olur?


  • pispinti  (18.09.13 10:51:09) 
Evet dahil olur, çünkü torunun sahip olduğu söz konusu arazi 2005 te çıkarılan tapuya ait

Satabilir yalnız dava süreci uzar, yeni hissedar davaya dahil olur, torun davadan çekilir.
  • alikandemir  (18.09.13 11:06:43 ~ 11:09:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.