[]

ales e başvuranlara

sorum size,
ales başvuru klavuzunda şöyle bir soru var; "sınava giriş amacı" diyor. Halbuse ben, yüksek lisans yapmış biri olarak hem doktoraya, hem de asistanlığa başvurmak istiyorum. şimdi, üç seçenekten birini işaretleyiniz diyor. "akademik personel olmak" "lisansüstü eğitime başvurmak" ve "diğer" seçeneği var. ilk ikisini de istiyorum galiba ben? hem doktora, hem de akademik personel olamk için kullanacağım puanımı? ee, neyi işaretlicem yahu?



 
istediğinizi işaretleyin zaten amacı istatistiksel veri elde etmek o srunun. ama yok ben devlet istatistik kurumunu kandıramam diyorsanız işinşz zor:).


  • bir zamanlar cocuktum  (31.03.09 22:23:27) 
ha, ne bileyim, olmaz kardeşim, başvuramazsın doktoraya falan derler mi diye tırstımdı :)

o zaman işaretliyim gitsin. hatta diğer diyim de kafaları karışsın :))
  • lovemyself  (31.03.09 22:25:37) 
benden de bi soru hazır sorulmşken
başvuru formunun çıktısını alıp, doldurup mu gitces? yoksa orda mı dolduruyoz?

  • rentts1  (31.03.09 22:27:57) 
çıktısını alıp, doldurup gidin. ama biri hiç çıktısını almamıştı, oradaki görevli uğraşma, dedi kendisi çıktısını aldı, doldurttu adama.

çıktısını aldıktan sonra, üniversite, bölüm ve sınava gireceğiniz yer kısımları internetteki foruma göre dolduruluyor, internet olmalı yanınızda, haberiniz olsun. ya da bu kısımları baştan not edin.
  • lovemyself  (31.03.09 22:31:09) 
yaa karıştı şimdi kafam :(

ya doktoradan ya da asistanlıktan geçeyim ben.. en azından geçer gibi cevap vereyim :)
  • lovemyself  (31.03.09 23:10:03) 
pek bir bağlayıcılığı olmasa gerek, zira sizi mağdur edecek bir halt karıştıramamaları gerekir. ben de başvurdum, hangisini işaretlediğimi hatırlamıyorum bile. sonuç belgesinde de bu tercihe dair bir alamet yok.


  • hicazkar  (31.03.09 23:15:04) 
2007 de klavuzda birden fazla seçenek de işaretlenebilir diye yazıyormuş. bu senekinde öyle yazmıyor, bir tanesini işaretleyin, diyor. belki herkes iki tane işaretlediği içindir. ama dediğiniz gibi, sonuç belgesinde bir şey denmiyorsa, fazla ağrıtmıyım kafamı bari.

akademik diyip, dalıyorum ortamlara :)

cevaplar için teşek.
  • lovemyself  (31.03.09 23:19:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.