[]

klavyeye kola boca etmek

boca etmek bile değil aslında, kola dolu bardağın bildiğin klavyeye atmak. nasıl becerdim bilmiyorum. bu saatte hâlâ çalışıyor olmanın yorgunluğundan herhal, önce bir yudum aldım, sonra bardağı laptopın klavyesinin üstüne attım bildiğin.

hemen bir bez serip üstündeki sıvıyı toplamasını bekledim. sonra da aralarda kalan damlaları sildim. bir arkadaşı arayıp sordum, ters çevir bilgisayarı hemen, içine dökülmesin dedi. ama onu ilk yapmam gerekiyormuş sanırsam. bilgisayarı ters çevirir çevirmez kendi kendine kapandı bilgisayar. bir on dakika kadar açılmadı. elim ayağım boşaldı valla, hem doktora öğrencisiyim bütün araştırmalarım burada, hem çevirmenim bütün işlerim kayıtlı. hadi harddisk bir şekilde kurtarılır belki de, iş yetiştirmeye kasıyorum bir yandan, bilgisayar olmadan neyi yetiştiricem.

velhasıl kelam bir on dakika sonra açıldı bilgisayar. üst yüzeyi iyice sildim kuruladım, ama içine giden gitmiştir herhalde. en önemli belgeleri de hemen yedekledim. yapmamı önereceğiniz bir şey var mı acep, sabah uyandığımda bilgisayarın açılmama durumunu yaşamamak için? ya da fazla mı abartıyorum, bir şey olsa şimdiye olur muydu?

 
hemen kapat bilgisayarı. pirincin içine koy sabah dek beklesin. sabah ilk iş bilgisayarcıya götür temizlesin.


  • sen git ben geliyorum  (17.09.13 23:48:00) 
su için pirinç dolu bir yere kapatın derler, kola da işe yarar mı bilmiyorum denemek lazım

www.slaw.ca
  • facebook  (17.09.13 23:48:58 ~ 23:54:34) 
bir çok dizüstünün ters çevrilince kendi kendine kapandığına şahit oldum.ondandır o, ikincisi klavye ile bilgisayar parçaları arasında bir tabaka olması lazım, bu tarz dökülmelerde sadece klavye masrafı ile kurtul diye. yani içeri geçeceğini sanmıyorum.


  • killerbee  (17.09.13 23:49:30) 
kuruyunca tuşlar yapışacak. işlevi bozulacak çoğunun. ya şimdi açıp detaylı temizlik yapman lazım, ya da yeni klavye alman lazım. 'boca etmek' betiminden yola çıkarak en kötüsüne de hazırlıklı olmanı öneririm.


  • icim urperiyor  (18.09.13 00:00:46) 
space tuşuna abanmak gerekmesi haricinde sorunsuz çalışıyor yahu. hayrettir. gece pirince yatırıp yatmıştım, sabah biraz dış temizliğiyle uğraşmam gerekti haliyle, ama bir sorun yok görünen o ki. teşekkür ederim yardımlar için.

ola ki ileride bir gün başka birinin başına daha aynısı gelir, sözlükte aratacak olur falan: laptopı prizden çekmek gerekiyormuş hocam:) mantıklı tabii:)
  • idyl  (18.09.13 10:04:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.