[]

atanamayan öğretmenler

Neden devlete giremediği için en fazla bu grubun sesi çıkıyor ?
İktisatçılar,işletmeciler,maliyeciler,hukukçular vb diğer gruplarda devlete giremiyor ..



 
onlarda çıkarsın seslerini.


  • rock n roll  (17.09.13 23:25:31) 
eğitim fakültesi mezunlarının devletten başka iş olanağı yok. işletmeci iktisatcı zaten devlette çalışmak istemıyor.Özel sektörde iş olanakları çok fazla.


  • gorki  (17.09.13 23:31:26) 
öğretmenin çalışma alanı %80 devlettir, diğerleri özel sektörde iş bulabilirler


  • facebook  (17.09.13 23:32:32) 
Kimseye iş garantisi sunmuyor devlet. Hiç bir mühendise sunmadığı gibi.


  • EXXE01  (17.09.13 23:35:21) 
devlet vatandaşına ücretsiz olarak sağlık, eğitim ve güvenlik hizmeti vermekle mükelleftir karşim. ondan.


  • bu nick tam yirmi alti karakter  (17.09.13 23:39:04) 
çünkü eğitim fak. okuyanların çoğundaki kafa bu (hele kadınsa) : 4 sene yata yata okurum, uğraşır atanırım (eskiden ona da uğraşmıyorlardı ama artık hakketen alan sınavıyla filan uğraştırıcı bişey oldu) derslerimi haftanın 2-3 gününe toplar, diğer günler tatil yazın 3 ay tatil ohh miss. İlk atama doğuya çıkar ama napalım adaylık kalkınca eş durumuyla gelirim.
Devlet her şeye rağmen en çok öğretmen alıyor, en az çalışıp en iyi maaşı öğretmenler alıyor (ATT'ler eküri olarak onun dışında sağlıkçılar genelde stresli çalışıyor, dinayeti hiç karıştırmıyorum onlar öz evlat biz piçiz) ve dersanede çalışsalar günde 8 saat ders anlatıp 500-600 lira gibi paralar alacaklarını biliyorlar. bazı branşların dersane şansı hiç yok zaten...
Sülalemin yarısı öğretmen.
  • niye ama  (17.09.13 23:45:05 ~ 23:46:03) 
mallar cunku.


  • sendelemeden  (17.09.13 23:57:40) 
sesleri çıkıyor diye adamlara çalışmıyorlar falan filan diye bok atıp mal diyenler atomu filan parçaladılar sanırım. adam sülalemin yarısı öğretmen demiş. hala daha 3 ay tatilden bahsediyor. bu adamlara ne anlatacaksın? öğretmen maaşından da haberi yok adamın.

yav he mallar...he yatarak alıyorlar paraları...ok? bi bitmediniz lan.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (18.09.13 00:02:30 ~ 00:04:37) 
belirli bir jargon(!) etrafında dönen bu mecrada kaba ve medeni olmayan olarak nitelendirildim. ortaya argüman sunmadığım söylendi. halbuki bir yukarıda da argüman var.

biraz açıp bu konuyu sonsuza dek kapatacağım artık. ben bu tip başlıklarda kal-ü beladan kalma argümanları dinlemekten sıkıldım açıkçası. durmadan öğretmene hakaret, durmadan aynı sözler...

3- ay 4 ay 5 ay...her neyse...insanların kafalarında yapılan işi niteliği, katma değeri değil de saat olarak ne kadar çalışıldığına göre o işin ücretlendirilmesi gerektiği algısı varsa, o insana ne kadar bir şeyler anlatmaya çalışsanız da boş olacaktır. ha, eğitimin kalitesinden bahsetse amenna. her sektörde olduğu gibi işini iyi yapmayan öğretmenler var. ama, özel sektörde insan gibi yaşamanın ne demek olduğunu unutan her güruh öğretmene sataşmakta bugünlerde. kendi hakkını aramıyor ama öğretmene sataşıyor. öğretmen maaşları hakkında bilgi almak da kolay. haftada 42 saat çalışan vasıfsız bir memurun aldığı minimum maaş şu günlerde 2 bin küsürdür. haftada otuz saat çalışan yeni atamış bir öğretmenin aldığı maaş nedir ona kendiniz bakarsınız artık. sanırım göze batan hep buradaki tatil. hayır, katma değere bakmıyor, gelip tatil diyor. uzun uzun öğretmenden daha az çalışan fakat daha fazla maaş alan meslekler yazabilirim size. ama buna girmiyorum.

şimdi, öğretmenler neden böyle? olmasınlar mı? haklarını aramasınlar mı? 7500 edebiyat öğretmeni açığı var diyorsun sen meb olarak. neden hepsini almıyorsun? sen, ey veli, çocuğunun boş geçen derslerini sorguluyor musun? gerçi, devlet de taşeron gibi çalıştıkça ve öğretmen adayları da bu taşeronluğa çanak tuttukça, ücretli öğretmen garabeti devam ettikçe, dersler boş geçmiyor tabii.


dediğim gibi, devlet eğitimi, güvenliği ve sağlığı vatandaşına ücretsiz olarak vermek durumunda. ha, ben sosyal devlete taraf değilim diyorsanız o başka.
bir de artık "öğretmen kafalı" diye bir hakaret var galiba...

hayır, her platformda sen bana hakaret edeceksin, mal diyeceksin, azıcık sivri dil kullandığımız zaman, ay öğretmen böyle mi konuşur ya bilmem ne...biz de insanız kardeşim. ben sıkıldım. yeter. ciddiden sıkıldım bu işten. ne istiyorsunuz? istifa etsin tüm öğretmenler? çok ağır şartlarda çalışsın sizin gibi? tatil yapmasınlar, tatilde de okula gelsinler öğrenci olmamasına rağmen? derdiniz ne yahu? kendi haklarınız için uğraşsanıza? hayır derdiniz ne? neden açık varken bu insanları bekletiyorsun ve çocuklarımız mağdur oluyor diye soracağına gelmiş burada konuşuyorsun?

"yata yata geçiyorlar" argüman bu mudur? e sen de okusaydın? sen de öğretmen olsaydın? elinden tutan mı oldu? mühendislikle gazetecilik bir değil. zorluk-kolaylık kıstası yapacaksak. bazı gazetecilerin aldığı maaşları görüyorsunuz sanırım. bunlara tepki?

ne istiyorsunuz arkadaş ciddiden bi öğrenelim. bu öğretmenlerden ne istiyorsunuz?

vereyim diplomama size? olur mu? zaten bi boka yaramıyor.

vereyim makul bi fiyata. ciddiyim. yeşillendirin vereyim. yetti be.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (18.09.13 00:32:24 ~ 01:49:00) 
@sendelemeden sıs lan


  • buhebu  (18.09.13 00:33:53) 
düzgün konuş lan lun etme canımı ye güzel kardeşim.
öncelikle ben muhtemelen bu ülkede çocuk yetiştirecek bir kadın olarak isterim ki öğretmenler kaliteli olsun...iyi maaş alsın, iyi fiziki şartlar sunulsun. En önemlisi ATTIM KENDİMİ MEMURİYETE ARAYAN SORAN YOK OHH DERS ANLATMAZSAM KİMİN UMRUNDA diye özetleyebileceğim "ÖĞRETMEN KAFASINA " sahip olmasın müfredat değişiyor adamın haberi yok..meslekle ilgi bu noktada... bu bir hakaret değil öğretmenlerimizin hal-i pür melali.. yoksa ben isterim ki her öğretmen kafası rahat çalışsın benim çocuğumu güzel eğitsin. bunda mutabık mıyız?
ikincisi "işini düzgün yapmayan" doktorlara ne kadar atarlandığımı okumak istiyorsanız bi bakın verdiğim duyuru cevaplarına. ben diyor muyum ki: tüm memurlar harika çalışıyor, bi öğretmenler çalışmıyor?
ben ankaranın göbeğinde oturuyorum çok iyi okullara giden öğrencilerim -ki ders vermeye meraklı değilim hatır için yapıyorum- maalesef "felaket" öğretmenler yüzünden heder oluyorlar ben özel dersle çocukların durumunu toparlamaya çalışıyorum. bu nedenle de kızgınım. keşke doğru düzgün ders anlatsanız da bi de bizim vaktimizi almasanız. o alan sınavı filan var ya? keşke her yıl yapılsa. biri performansınıza gerçekten baksa. öğrenciler 0 çektiğinde birisi hocasına -okulda ders anlatmak dışında her haltı yiyen öğretmen bozuntularına- bi gelsene sen dese..keşke ama maalesef olmuyor bunlar.
elbette en çok öğretmene, doktora atarlanacaz kime atarlanmamı bekliyordunuz? sizin hizmetinizle hergün muhatap oluyoruz...
7500 edebiyatçı açığı var, evet. peki sizce hiç arkeolog, biyolog, 3 tarafı denizlerle çevrili şu ülkede 1 tane olsun balıkçılık uzmanı vs vs açığı yok mu? Devletin personel rejimi topyekün yanlış tek mağdur siz misiniz -ha tabi ki eleştirinizi yapın hak talep edin ona bişey demiyorum da sizinki hak talebinden çok ben başka birşey olamam korkusu. Ben bilkent mezunuyum bunun farkında olan tek kurum TÜBİTAK :) başka hiç bir yerde bir önemi yok bunlar normal mi? ama herkes başının çaresine bakıyor -ha bu süper bişey mi değil ama gerçek bu- sizin sorununuz başınızın çaresine bakamıyor olmak...
Sesinizi çıkarmanızı eleştirmiyoruz. Her öğretmen 3bin lira her mühendis 5bin lira alsın, keşke olsun. Fakat acı gerçeklerimiz var, birazcık gerçekçi olun bakandan torpiliniz varsa ilkokul mezunuyken müsteşar olur 15bin lira da alabilirsiniz ama o şansa sahip değilseniz....Devlette aldığınız o 2bin lirayı özelde çalışsanız rüyanızda göremezsiniz. Maalesef yeterli değilsiniz, yetkin değilsiniz. İşletmeci, mühendis, vb. devlette 3bin alırken özelde 5bin 10bin de alabilir - ha hiç bir şey bilmeyen özelde 3 ay çalışamayacak mühendis devlete girip yata yata maaş almıyor mu elbette alıyor da her köşe başında mühendis çalışan bir okul yok! --. Maleesef ve maalesef öğetmenlerimiz donanımlı değil özelde ne iş yapacaksınız? Almanca öğretmeni -hem de en iyi üniversitelerden mezun olanı -doğru düzgün almanca bilmiyor ben daha ne diyim? Yata yata okumanın neticesinde donanımlı olmuyorsunuz işte maalesef. Yoksa benim ne maaşınızda gözüm var ne de rahat okumanızda.... Demek istediğim şu: o okula girerken size kim garanti verdi atayacam diye? yata yata okurken, yavv ben böyle ballı ballı okuyorum ama yarın atanamazsam ne yapacam diye hiç düşünmediyseniz biz ne yapabiliriz? Fizik matematik filan okuyan en azından sayısalda bişeyler yapıyor yüksek KPSS ile düz memurluğa gidiyor o şansınız olmadığını da biliyorsunuz (sözelciyseniz) e o zaman neden okudunuz diye sormazlar mı?
gazetecilerin maaşını devlet vermiyor güzel kardeşim :) o zaman mankenleri filan mı konuşalım yani? manken mi eğitiyor benim çocuğumu?
evet öğretmenin tek çalışma saati okulda 2 saat anlattığı ders değil bunun hazırlanması var, sınav okuması var, okulda görevleri var vs. Yani ordan bakınca aptal gibi mi göründüm bilmiyorum ama bunların herhalde farkındayım...Ancak işte bam teliniz burda derse hazırlıklı gelen, kolay okunsun diye test yapmayan onu bırak ders anlatan doğru düzgün hoca yok ki! Atamayan devleti eleştirdiğiniz kadar çalışmayan meslektaşlarınız eleştirseniz...ücretli çalışıp bindiği dalı kesenleri eleştirseniz?


inanın gerek hak ettiğim parayı almak konusunda gerek çalıştırdığım kişilere hak ettiklerini vermek konusunda, gerek çalışma koşulları konusunda çok çok hassasım. Olması gerektiği gibi. Siz de atarlanacağınıza devleti de özeli de akademiyi de türkiyeyi de avrupayı da bilen bir insan olarak dediklerimi birazcık dikkate alsanız belki bir döner kendinize bakarsınız.
  • niye ama  (18.09.13 01:11:59) 
@niye ama, mallar diyene bişey yok lan deyince ouuuuv
100 satır yazmışsın bişeyler ama hem mebde öğretmen açığı var, hem de işsiz öğretmenler var. ses çıkarmaları geyet mantıklı.
madem bu kadar kompleksli oldun; öğretmenin maaşına göz diktin, öğretmenlik yazsaymışsın keşke.
  • buhebu  (18.09.13 14:50:06 ~ 14:52:32) 
@buhebu mallar yazan ben değilim, duyuru sahibi ben değilim, herkesin hitabını düzeltmekle de mükellef değilim. lan hitabı banaydı onu düzelttim çünkü sevmiyorum yoksa isteyen istediğine istediği gibi hitap etsin buranın zabıtası da değilim. ayrıca özelde konuşulmuş şeyler var aramızda sürüp gitmesin diye ikimiz de yazmışız yazacağımızı buraya. bilip bilmeden maydanoz olmasanız keşke?
o kadar yazıdan öğretmenin maaşına göz diktiğim anlamını çıkartmanız hep sizi yetiştiren öğretmenlerin yetersizliğinden...

  • niye ama  (18.09.13 15:21:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.