[]

İçi ayak kokan plastik matara

İnternetten bisiklet için su matarası almıştım. Yazın şehir dışında olduğum için 2 ay evde boş boş bekledi (kapağı kapalı halde). şimdi içi ıslak çorap gibi kokuyor. suyun tadında bir değişme yok. bu her neyse, nedir ve nasıl çıkartabilirim?

şimdiden teşekkürler.

eldeki çözücüler: bulaşık sabunu, protex sabun, kaynar su, katı sabun, cif, kireç sökücü, çamaşır deterjanı (toz), yoğun kıvamlı çamaşır suyu (domestos benzeri) ve bu durumun kırmızı reçeteli ilacı; lavabo açıcı (sodyum hidroksit)

 
protex koy içine, kokunun sebebi, mantar ve bakteriler, hatta varsa listerin çok daha iyi olur.


  • kyha  (17.09.13 21:11:40) 
bir de plastik matarayı at çelik olanından al...


  • kyha  (17.09.13 21:12:00) 
Plastik gibi sağlığa zararlı bir madde yerine çelik termos kullan bence de. Ama illaha kokuyu gidericem diyosanda sirkeli su doldurabilrsin içine bekletebilirsin. Biraz Sirke kokar başta ama o kötu koku gider.
not: başlığa iyi güldüm buarada :D

  • dimia  (17.09.13 22:28:16 ~ 22:29:06) 
aslında çelik termos da var mis gibi, piknik malzemesi olarak gördüğüm için aklıma gelmemiş. hem madem plastik zararlı diyorsunuz.. ama bahsettiğiniz yöntemleri deneyip matarayı bir temizleyeyim, bekar evinde tek bir bakteri fark etmeden ölümcül nüfusa ulaşabilir:)

peki çelik termosta da mikrop türer mi? dibinde uzun süre çay falan kaldığında kaynar su ve sabunla temizliyorum ama o da evde 2 ay boş bekledi. ısıyı koruyor falan inkübatör gibi olmasın?
  • vizdilva  (17.09.13 22:43:16 ~ 22:44:11) 
çelikte de ürer ama çok daha kolay temizlenir, içine rahat rahat kaynar suyu deterjanı basarsın, plastiğin zararlı olmasının nedeni plastik olması, kanserojen netice de.


  • kyha  (18.09.13 07:03:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.