[]

Şekerbank Euro Kuru

kur.doviz.com buradan görüleceği gibi merkez bankasında bile euro kuru 2.66 iken, şekerbank 2.50 civarlarında alış ve satış rakamlarına sahip. bu nasıl olabiliyor? alış satış sırasında ekstra masraflar mı çıkarıyorlar acaba?




 
bı sacmalık olsa gerek.. boyle kur olmaz.. sekerbankı batırırlar burdan o derece bı acık ..

yada %10 kur farkı alıyordur fılan ..
  • kennym  (17.09.13 10:03:08) 
sitede bir hata var.

www.sekerbank.com.tr
  • cakabo  (17.09.13 10:34:06) 
Şimdi gençler, bankalarda bir kaç çeşit kur olur.
MB kuru (bir nevi ulusal standart)
Banka maliyet kuru (banka ne kadar temin etti bu parayı)
Banka piyasa kuru (eh tabi farklı olacak ki kar etsin)
Şimdi senin gördüğün muhtemelen piyasa kurudur. Sen şimdi git elinde binlerce EURO ile, adamla pazarlık yaparsın ve maliyete yakın bir fiyat alarak EUROnu bozdurursun. Ama 10-20 EURO ile gidersen, adamlar piyasa kurundan bozarlar. Bankaların piyasa kuru kapalıçarşıdan daha maliyetlidir. Çünkü bankaların işletme maliyetleri yüksektir ve döviz bürosu gibi iş yapmasına rağmen döviz işlem hacmi düşüktür (fiziki paralardan bahsediyorum).
Diğer yandan artan internet bankacışığı kullanımı ile bankalar, tutar ne olursa olsun, eğer internet üzerinden alım satım yaparsanız kapalıçarşı piyasasına yakın bir fiyat verirler. Dilerseniz interneti kullanabilirsiniz.

Kısacası çok paranız varsa, kapalıçarşıdan fiyatları öğrenip, sonra şubede pazarlık yapın. OK derlerse bozdurun, demezlerse aynı para birimini alın.

Az paranız varsa ne işiniz var bankada! Paranızı asıl biriminden çekin, yoksa talep edin. Doğru kapalıçarşıya.

Serbest Piyasa bu işte! Bilinçli olun.

NOT: Kapalıçarşıda da aynı fiyat farklılığı olur. En az 10 büro gezmeden dövizi bozmayın. Aralarında cüzi de olsa farklılık olur!
  • cliquot  (17.09.13 10:41:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.