[]

üds yds o ds bu ds...

teker teker gidelim;

1. yds'nin üds'den çok çok daha zor olduğu söyleniyor. gerçeklik payı nedir? (son sınava göre söylerseniz daha makbul olur)

2. üds'den hiç çalışmadan 60 alan birisini yds'den 80 veya yukarı bir puan alması için ne yapması lazım?

3. yds için sadece gramer kitabı önerebilir misiniz? (anadolu lisesi ingilizcesi var bende onu söyleyeyim. biraz basitten almalı kitap yani.)

 
1. üds'ye hiç girmedim. ama üds'nin fen bilimleri gibi filan bölümleri varmış galiba. yds'de öyle bişey yok. esasen gramer filan da yok. sadece okumak ve anlamak üzerine bi sınav.
2. bol bol oku bence.
3. dediğim gibi gramere ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. hayatında bir kez olsun baştan aşağı derli toplu inglizce grameri gördüysen yeter. ben de anadolu lisesinde öğrendim inglizceyi son YDS notum 93.75 grameri boşver, dille haşır neşir olmaya bak. ben sınava yönelik hiç bir şey çalışmadım rehberlik edemem ama dille fazlasıyla haşır neşirim kendiliğinden notum iyi geldi.
  • niye ama  (16.09.13 23:46:03) 
1. ilk yds için söylenebilir bu ama sonuncusu üds ile eşitti bence
2. ikisine de çalışmadan girmiştim yds den daha yüksek aldım ama bu benim anormalliğim olabilir.ama arkadaşlar çıkmış soruları çözerek gayet yükseltiyormuş puanlarını öyle diyorlar. bol bol proficiency testlerinden çözmek gerek bence.
3. yds için değil ama genel olarak ben eskiden ELS den çalışırdım işe yarıyor grammer anlamında.
  • blueprints and cigarettes  (16.09.13 23:47:28) 
2013teki her iki yds sınavına girmiş biri olarak;
yds ile uğraşma, toefl ya da ielts çok daha iyidir.

  • tururo  (16.09.13 23:51:38) 
tururo'ya hak vermemek imkansız falan.


  • blueprints and cigarettes  (16.09.13 23:53:25) 
yds çok zordu diyenler sınav stratejilerini ezberleyip de sınava giren adamlar. ydsde de sınav stratejileri kpds ve üdsdeki kadar sökmedi. o yüzden millet döküldü. içerik olarak da sorular biraz daha zordu ama bence kpds 2012 güz ile aynıydı yds ilkbahar. yds güz de bence normal bi kpds ayarındaydı mesela kpds 2012 bahar ile...

üdsden 60 alan birisi isen öncelikle sınav stratejilerine yine de bi bak ama en çok tüm konuları çalıştıktan sonra soru çöz ve deneme çöz. sürekli deneme çöz hatta. işe yarayacağına eminim.
  • pek vokal  (16.09.13 23:54:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.