[]

Oğlumun şımarıklıkları

7yaşında ilkokul 2ye giden bir oğlum var. son zamanlarda yaptığı şımarıklıklar ve mızmızlığı ile sabrımın sınırlarını zorluyor. mümkün olduğunca iyi davranmaya çalışıyorum. Ama her olaydan ağlanacak bir şey çıkartma eğiliminde. Yemek yemiyor yemek masasına zorla getiriyoruz. Dersini yapmak istemiyor. Dersi dururken ipad oynamak istiyor veremeyiz diyince ağlama krizlerine giriyor. En son üst üste yaptığı şımarıklıklar ve anlamsız yere ağlama nöbetleri benim de şalterimi attırdı. Odasına sert bir şekilde sokup kapıyı kapattım ve sıkı bir şekilde bağırdım. Böyle davranmaktan nefret ediyorum ama sanki beni kışkırtmak için özellikle yapıyor.

Ama bu iş böyle gitmez ne halt edeceğiz bu oğlanla bilmiyorum. Hata bizde mi diyorum. Dört yaşında kız kardeşi var tam bir melek. Ama oğlan çok şımarık ve özellikle mızmızlık yapıyor. İkisini de biz yetiştirdik ve tamamen aynı davrandık. Şimdiden böyle olursa ilerde ne yaparız? Şimdi sorum özellikle tecrubeli olan arkadaşlara olacak. Bu adamın davranışlarını nasıl düzeltiriz?


 
çocuk psikiyatristine götürün.


  • rock n roll  (16.09.13 21:03:41) 
tavır koymanız iyi olmuş aslında, ancak bu dönemde biraz ilgi istiyorlar. hani çocuklarla birlikte kaliteli zaman geçirmek diyorlar ya. ona zaman ayırmanız lazım.

bundan önemlisi bir uzmandan yardım alın. okulunda rehberlik ve psikolojik danışman olması gerek, ondan randevu alın, görüşün. ne yapmanız gerektiğini o daha iyi bilir.

daha fazla yorum yapmıyorum, çünkü duyurunuzda cinsiyetinizi bile anlayamadım. çalışıyor musunuz, çocuk özel okula mı yoksa devlet okuluna mı gidiyor, çocukla vakit geçirebiliyor musunuz, siz ilgilenemiyorsanız aileden büyükanne, dede ya da başka birisi ilgilenebiliyor mu bunları bilmek lazım.

eğer imkan varsa bir büyüğü ile derslerini çalışsa iyi olur. düzenli bir şekilde çalışmaya alışması için.
  • mea maxima culpa  (16.09.13 21:10:13) 
Genelde bu yastaki cocuklarda ailenin de etkisiyle bu aglama krizleri sik sik goruluyor,hatta koz olarak kullanmaya kadar variyor.Burada onemli olan nokta taviz vermemek ama ayni sekilde cok sert tepkilerde vermemek bence.Hayir dedikten sonra onu evete cevirirseniz cocuklar bir sure sonra aglayarak her seyi elde edebileceklerini dusunmeye basliyorlar.

Oglunuza siz veya esiniz mi bakiyor,bakici mi var yoksa anneanne/babaanne mi bakiyor?Genis ailelerde cocuklar birinden destek alarak bu aglama durumlarini fazla abartabiliyorlar.Boyle bir durum varsa anneanne/babaanneyle konusun;hayirsa hayir oldugunu oglunuza empoze etmeye calisin.

Ha bir de oglunuzun yaninda da' kizimiz tam bir melek,ikisini de biz yetistirdik bu cocuk nasil boyle oldu vs' gibi konusmalar yapiyorsaniz bu da O'nu etkiler zira kucuk cocuklar boyle durumlarda kardesi kiskanma egiliminde olup dikkat cekmeye calisirlar.Buna da dikkat etmeye calisin derim.


Davranislarini gozlemlerseniz neye karsi bu sekilde davranmaya basladigini anlarsiniz,Ona gore davranirsiniz ama benim gozlemledigim cocuklarin buyuk cogunlugunda belirli donemlerde bu aglama krizlerinin arttigi.

Uzman doktorlarin yazdigi cocuk psikolojisiyle ilgili kitaplari da biraz karistirabilir hatta onleminizi almaniza ragmen bu durum devam ederse pedagoga goturebilirsiniz.
  • fraise  (16.09.13 21:13:49) 
dövün


  • raskolnikov2  (16.09.13 21:17:26) 
okul başarısı nasıl? öğretmeninden şikayet geldi mi?


  • okuyucu olmak da iyi be  (16.09.13 21:20:36) 
Ben babayım bu arada. Bu adam tüm yazın annannesinin dedesinin yanındaydı. Ondan sonra ciddi şekilde şımardığını zannediyorum. Eşim de ben de çalışıyoruz ama akşamları ve hafta sonları tüm zamanımızı cocuklara ayırıyoruz. Annesi de biraz taviz veriyor gördüğüm kadarı ile ama ona sorsan çok süper davranıyor bana neden kızdım diye çıkşıyor. Çocuk artık okula başladı tüm gün okulda olacak. Şimdilik annem ve babam bizde ama bakıcı arıyoruz.


  • tan vakti  (16.09.13 21:23:19) 
İlkokul biri bitirdi. Başarısı fena değildi ama bu gidişat ile ne olur bilemem. Dövün demek kolay da uygulamak çok yıkıcı bir şey. Hem bizim için hem çocuk için. Yani hiç tercihim değil. Bu gün de dövmedim zaten kolundan sertçe tutup odasına götürüp bağırdım. Tabii bu da bir tür şiddet ama çıldırttı tam anlamıyla.


  • tan vakti  (16.09.13 21:27:16) 
anneanneler,babaanneler,dedeler çok şımartırlar zaten.benimkiler de öyleydi.onlara gidince şımarıp eve öyle dönüyodum :)


  • rock n roll  (16.09.13 21:28:56) 
çocukla en çok ilgilenen kişi kimse onun biraz otoriter olması lazım -siz ,annesi, bakıcısı. Otoriter derken: taviz vermeyeceksiniz, ödev bitmeden ipad oynanmayacak dediyseniz bu hergün böyle olmalı. yemek için saatiniz belliyse atıyorum 19.30 yemek masasına gelip yiyecek gelmezse başka vakitte abur cubur vs. vermeyeceksiniz gibi.
Çocuklarda dönemsel şımarıklıklar oluyor. abartıyorlar sonra unutuyorlar. sinirlerinizi çok zorlar ama geçer.
herkesin benzer sorunları var. bu devrin çocukları her imkana sahip, çok ilgiden, hazıra alışmaktan aşırı şımarık oluyorlar :( -ben 100 tane torunu olan bi ailede büyüdüm ben bile en küçük çocuğun ilk çocuğuyum diye birazcık imtiyaz sahibiydim acayip kıskanırlardı - düşünün şimdikileri 1 evin 1 çocuğu 1 torunu hemen hepsi...anormal şeyler değil bu şımarıklar.
  • niye ama  (16.09.13 21:40:33) 
tatilden yeni çıkmış çocuklar. anneannelerinin dedelerinin yanında başka bir hayat tarzı başka bir disiplin vardı, şimdi eve geldiler, eğlence bitti, okul başladı,

anneanne-dede onları şımartmasa bile rahat bir ortamdalar onların yanında.

birkaç gün geçiş evresinde biraz sabredin.
  • mea maxima culpa  (16.09.13 22:06:07) 
cocugunuza kizarken veya bir seye sinirlendiginizde sakince sebeplerini anlatmaya ve cocugun kavramlarini dogru gelistirmeye calisabilirsiniz, sana kiziyorum cunku seni seviyorum seklinde degil de, eger oyle yaparsan boyle boyle olur, simdi yemegini yersen-odevini yaparsan sonra tablet oynayabilirsin, daha cok vaktin kalir, gibi. Bir de mesela bir seyi yapmasini istiyorsunuz ayni konuda 2 secenek belirtin, kendisi secsin. Mesela once odevini yapmak mi istersin yoksa kek yedikten sonra odevini yapmak mi istersin, gibi. Ya da once matematik mi yoksa turkce mi, gibi. tabii aglama krizi aninda cozum olmaz bunlar o sirada da kontrollu davranmak ve sefkat duygusundan kopmus bir sinirlilik hali gostermemek gerekiyor bence.
Bu arada o yastaki cocuklar icin de kolay degil tatilin bitip okulun acilmasi, hemen derslere odaklanamayabilir, yazin yaptiginiz bir aliskanliginizi falan devam ettirmeye calisabilirsiniz alissin diye yavas yavas

  • lonelily  (17.09.13 01:00:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.