[]

nolcak bu şifreler ?

bir sürü kredi kartı, forumlar, internet sayfaları, programlar falan daha bir sürü yere şifre kullanıyoruz. internet bankacılığı sayfaları sürekli şifre değiştirtiyor, bir yere yazsan olmaz. nasıl olcak bu işler ? siz nasıl yapıyorsunuz ?




 
grup grup aynı şifreleri verebilirsin. kredi kartları numeric aynı, internet bankaları zor şifreler aynı, forumlar vs. ise aynı ve basit şifreler kullan. bir yere yazman gerekirse de telefonuna yazabilirsin(mesela modem şifren gibi). yazarken hepsini değil de bir kısmını yazabilirsin. benim çözümüm böyle.


  • surprise  (31.03.09 14:19:31) 
her gruba aynı şifreyi vermek tehlikeli diye düşünüyorum ben. böyle ağzı yanan çok arkadaşım oldu. bi anda tüm mailleri, facebook, diğer üyelikleri ne varsa kaybettiler. belki biraz tehlikeli ama ben bir word belgesi yaptım allah ne verdiyse üye olduğum tüm siteler, mail adresleri, şifreleri yazdım, hatırlatma sorusu cevapları ile. erkeklerin porno film saklama yöntemiyle de en bulunmıycak yerde duruyor o word dosyası. birinin eline geçer mi bilemem kişisel bilgisayarım ama aklımda tutamam da hepsini. telefonu çaldırma, kaybetme olsalığından daha düşük sanırım.


  • holly golightly  (31.03.09 14:39:01) 
şifreleri unutuyorsan depolayacağın bir alan bul,birkaç farklı alanda yedeği olsun.hepsini de görebilmen için master password belirle onu hayatında hiç unutmayacağın, hafızan gitse gördüğünde bir şeylerin şifresi olabileceğini düşüneceğin şifre yarat...

tamam bunlar çok fantastik..

* kredi kartları,bankamatik,vs. şifreleri zaten 4 haneli bunları 1234 seçmediğin sürece ailenden birisinin doğum günü olarak belirlemen daha iyi.
*internette kullandığın bankacılık şifreleri,güvenlik açısından belirli periyotlar ile değiştiriliyor.telefonunu ve numaranı kaybetmediğin sürece sorun yok :)
*diğer bilimum şifre için ascii karakterlere göz at derim, adının veya kullandığın nickin(sürekli değiştirmiyorsan nickini daha iyi) ascii karakterlerle bezeli bir formunu yarat bunu ezberle.

olmadı dövme yap :)
  • yurdum insani  (31.03.09 15:28:20) 
(bkz: roboform)


  • alan shearer  (31.03.09 15:34:19) 
e-mail şifren diğer tüm şifrelerinden farklı ve uzun olsun. diğer hesapları kaptırırsan e-mail sayesinde iletişime geçebilirsin ama e-mailı kaptırırsan bir daha geri alman daha zor.

3-4 tane şifreyi değişik kombinasyonlarda kullanabilirsin. mesela "a1d3j7" "fvs2h6" "a1f4mk" diye 3 çeşit şifren olsun. bunlara da normal1, normal2 ve normal3 diye isim ver. her kullandığın hesap için de bir kağıda yaz normal1+normal3 normal2+normal1 şeklinde.
  • sanal uyku  (31.03.09 16:21:55) 
kredi kartının şifrelerini ilk iki hane sabit, ikinci iki hane kart numarasındaki üçüncü grubun sondaki iki rakamı falan olacak şekilde de ayarlayabilirsin. misal kredi kartının üzerindeki kart numarası "1234 5678 9012 3456" olsun, bütün şifrelerin başında atıyorum 15 sabit olmak üzere bu kartın şifresi 1512 olabilir. bu durumda diğer kartların şifreleri 1534, 1574, 1542 gibi farklılıklar gösterir ama yine de bi yerlere yazıp hatırlamak zorunda kalmazsın. (kartın üzerinde şifre yarı yarıya yazıyor gibi olacak zaten). biraz karışık oldu farkındayım, üzerindeki kart numarası "9012 3456 7890 1234" olan bir kartın şifresi bu durumda 1590 olacaktır diye son bir örnek vereyim gideyim oy.


  • edoras  (31.03.09 21:46:08 ~ 21:46:39) 
telefonmuş bilgisayarmış dijital ortama güvenmiyorum ben. beynime de güvenmiyorum ki organize edeyim şifreleri yok 3 rakam yukarı 5 rakam aşağı. bir defterim var unutmamam gereken ne varsa yazıyorum. 8 senelik var bu defter dikkat edince kaybolmuyor. ilkel ama daha güvenilir :)


  • nyx  (31.03.09 23:46:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.