[]

Phone memory VS Internal memory

Smartphone'la ilgili kafamı karıştıran şöyle bir durum var:

Mesela bir uygulamayı phone memory'den internal memory'ye atacağım. Örneğin, Angry Birds oyunu üzerinden konuşayım: Normalde bu oyun phone memory'ye yüklü ve 50.64 MB kadar yer kaplıyor. Ayarlara girip oyunu internal memory'ye (yani telefonun 2GB'lik dahili hafızasına) atınca ise oyun 3.67 MB görünüyor. Save'lerim, skorlarım hepsi yerinde. Oyun normal çalışıyor. Yani hiçbir eksiklik de gözlemleyemedim. Şimdi bu nasıl oluyor? Aradaki bu 46,97 MB'lık fark neyin nesi? Phone memory'de 50.64 MB yer kaplayan şey internal memory'e atınca nasıl 3,67 MB yer tutar?

(Cihaz: Sony Xperia Tipo)

 
3.67 yine phone mem'in içinde kalan kısmı. Tümden sd karta atınca bile bir kısmının telefonun içinde kalması gerekiyor ki kart çıkarıldığında uygulama tamamen silinmiş gibi olmasın diye düşünüyorum.


  • inugard  (16.09.13 20:21:06) 
@inugard

Yalnız "internal memory"den kastettiği "SD kart" değil. Telefonun dahili hafızası o (2 GB). Phone memory de Android'in kurulu olduğu ayrı bir dahili hafıza oluyor galiba...
  • youkoso hitori bocchi  (16.09.13 23:50:49) 
Sd demese bile öyledir varsaydım. Ancak yine de cevap değişmiyor. o 3.67lik kısım kısayolların boyutu gibi düşünülebilir.


  • inugard  (17.09.13 10:43:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.