[]

Excel sorusu

Selamlar. excelde filtre uygulayıp satırları değiştirdiğimde altında kalan satırları da değiştiriyordu. ben de service pack yükleyerek ve güncelleme yaparak bu sorunu çözmüştüm (geçen sene). geçtiğimiz hafta office bir güncelleme daha aldı. o sorun tekrar kendini gösterdi. bunu nasıl düzeltebilirim?

örnek:
a 5
b 6
c 7
d 8

b'leri filtreleyip -1le çarpınca diğerlerini de çarpıyor. (üstündeki satırlar hariç) excel 2007 kullanıyorum. cevaplar için şimdiden teşekkürler.

edit: şimdi farkettim. elimle değer girince sorun yok. özel yapıştır-çarp diyince yapıyor.

 
sorunuzu anlamak çok zor. yatay filtreleme mi yapıyorsunuz? -1 ileçarpma işlemini nerede gerçekleştiriyorsunuz? satırı filtrelemek? filtre sütuna uygulanır? açıklama getirirseniz yardımcı olmaya çalışırım.


  • beyazfil  (16.09.13 11:37:19) 
önce isme göre sıralayın (a b'ye göre yani) a'lar alt alta, b'ler alt alta olsun.


  • king lizard  (16.09.13 11:58:50) 
evet sütunları filtreleyip satırları değiştiriyorum. a b c d yi örnek vermiştim sütun adı gibi olmuş. şöyle tarif edeyim

kalem 5
silgi 6
kalem 9
silgi 3

gibi değerler var. silgileri filtreleyip değerlerini - yapmam gerekiyor. ben de -1 le özel yapıştırp çarp diyorum. kalemlerin değerlerini de -ye çeviriyor.
  • Era  (16.09.13 11:59:12) 
@king lizard maalesef birden fazla değerim var ve değiştireceklerim alfabetik değil yine aralarda satırlar oluyor.altındaki satırları ezme diye bir ayar ya da kopyalama metodu vardı sanırım onu bulamadım bir türlü.


  • Era  (16.09.13 12:01:31) 
Biraz uzun gibi oolabilir ama kesin çözüm :)

Verdiğin örneğe göre anlatıyorum; Önce kalemleri filtrele sonra sağındaki boş hücrelere kalemin değerini -1 ile çarparak yeni değeri hesaplat, hücrenin sağ altındaki kulakçıktan tutarak aşağı doğru kopyala. Kalem hariç kalan veriyi filtrele o sütunuda komple seçip sağa doğru küçük kulakçığı tutarak çek ve kopyala. En son filtreyi tamamen kaldırıp hesaplama ve kopyalama yaptığın sütunu komle seçip eski değerlerin olduğu sütuna sadece değerleri yapıştır. Bu kadar. Anlatması uzun gibi ama yapması 30 sn. filan. Umarım anlatabilmişimdir.
  • poseidon1  (16.09.13 12:09:08 ~ 12:09:56) 
@poseidon teşekkür ederim ben de öyle yapıyorum şu anda. ama bana satır aralarını ezdirmeyen formül lazım. böyle çok uğraştırıyor.


  • Era  (16.09.13 12:45:40) 
C sütununa +EĞER(A1="Kalem";b1;b1*-1) yazarsan Kalem olmayan tutarları -1'le çarpar. Sonra da istediğin süzmeyi C kolonunda yaparsın.


  • cakabo  (16.09.13 13:09:22) 
@cakabo bu formülü de denedim. çoklu yapamıyorum bir türlü. ve/veya yı nasıl kullanabilirim?


  • Era  (16.09.13 14:40:39 ~ 15:46:11) 
Filtreledikten sonra rakamların olduğu sütunu seç F5'e bas. gelen pencerede "Özel"i tıkla. Seçenekler arasında "Yalnızca görünen hücreler"i tıkla. Bu şekilde yalnızca görünen hücreler seçiliyken formül çubuğunda -hücre seç. Ctrl'ye basılı tutarak enter'a bas. Bu şekilde seçili tüm hücrelere ilgili işlem yapılmı olur. Umarım anlatabilmişimdir.

Kolay gelsin
  • bi acili adana usta  (16.09.13 16:22:53) 
@bi acili adana usta onu da denedim de özel yapıştır-çarp vb. yaptığımda her türlü alttakileri eziyor. elimle değer girdiğimde sorun yok. artık @cakabo'nun verdiği formülle yapacağım. =EĞER(YADA(A1="x";A1="y";A1="z");B1*-1;B1)


  • Era  (16.09.13 16:36:46 ~ 16:37:23) 
Yalnızca görünür hücreleri seçtiğinde sorun olmaması lazım ama açıkçası niye olmadı anlamadım. Sağlık olsun.


  • bi acili adana usta  (16.09.13 17:59:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.