[]

Psikolojik rahatsızlığı tespit ediyoruz, lütfen yardım edin

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle bahsedeceğim kişi son 6 - 7 yılını çeşit çeşit psikolog ve psikiyatristlerin ilaçları ve terapileriyle geçirmiş fakat hiçbir sonuç alamamıştır.

Kendisi 70 yaşlarında bir kadın. 4 kızı ve inanılmaz uysal, iyi bir eşi var.

Objektik olarak özetlemek gerekirse kendisi bir insanın eksi kutbunu temsil ediyor. İnanılmaz olumsuz, negatif düşünen, alıngan, hiçbir iyi olayı aklında tutmayan fakat 50 yıl önce yaşadığı kötü olayları (ciddiyim) dilinden hiç düşürmeyen biri.

Ailesi ve kızları kendisiyle ilgileniyor, neredeyse her gün arıyorlar ve ziyaret ediyorlar.

Kendisini biri ne zaman arasa sürekli ölüm döşeğinde olduğunu, onunla kimsenin ilgilenmediğini, zaman zaman intihar etmek istediğini söylüyor.
Sürekli hasta olduğunu iddia ediyor, her gün acile kaldırılmak istiyor ve hastanelerde doktorlara çevresindeki insanları şikayet ederek mutlu oluyor. Gerçekte psikolojik durum harici ciddi bir hastalığı yok.

Eşi bir edebiyatçı ve zamanın bürokratlarından, inanılmaz iyi bir insan. Ondan da çok şikayetçi, hayatını cehenneme çevirmek için uğraşıyor.

Yani kendisiyle muhattap olan herkesin duygularını sömürüyor ve ergenlik çağındaki insanlar gibi sürekli "trip atıyor", kızları da iyi niyetli olmalarına rağmen ilerleyen yaşlarıyla birlikte bu durumdan çok yıprandılar.

5 yıl önce geçirdiği bypass ameliyatı sonrası bu olumsuz durumlar daha fazla görülmeye başlandı.

Buna benzer olaylar yaşayan, çözüm önerisi olan herkesin yorumunu bekliyorum!

 
benim dedem de böyleyldi. o'da by pass olmuştu. geçtiğimiz yıllarda bir insan neden böyle olur diye düşünmüştüm. ve vardığım sonuç, çocuklarının ve eşinin kendisini fazla şımarttığı idi. aksi bir insana her zaman eyvallah çekersen, bu aksiliğini beslemiş ve karakterinin bir parçası haline getirmiş olursun. tabi dedem ardından oğlunu kaybedinc büyük travma yaşadı ve hayatın acı gerçekleriyle yüzleşti. ve normale döndü. umarım ailenizden kimseyi kaybetmezsiniz ama teyzem'e tokat gibi çarpacak bir travma lazım bence. bu görüş benim gözlemlerimin ürünü.


  • dokunmakalbime  (16.09.13 11:15:40) 
Bence kızlardan birisi arıza olsun rol gereği:)


  • sadegazoz  (16.09.13 11:43:39) 
Hayatı ıskalamış bence. Kaçırdığı günlerin pişmanlığını yaşıyor. Meşgale lazım


  • atatapiti  (17.09.13 11:04:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.