[]

xbox 360 hakkında bilgi

xbox 360 almayı düşünüyorum. elimde ps2 ve nintendo ds var. ikisini satıp üstüne para koyup almak istiyorum xbox'ı. biraz araştırdım bugün. aklıma takılan noktalar var. tecrübeli arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim.

öncelikle orijinali piyasaya ne zaman çıcacak bilen var mı? çıkacağı zaman iddialı bir fiyatla çıkacakmış. ama tam zamanı bulamadım aradığımda.

fw edilmiş makinaların banlanma olasılığı nedir? şu an eskişehirdeyim. burada satılan sıfırlar 600 - 650 arası. nasıl fw'lendiklerini nasıl bilebilirim? banlanma olasılıkları değişik durumlarda nedir? fw'siz makina alıp sadece orijinal oyun oynasam da ip'den bölge dışı oynayacağım için yine banlanma ihtimali olur mu?

bir de bu 3 kırmızı ışık görme durumu kontrol altına alınabiliyor mu? en sağlamı bu konuda hangi versiyonu?

şimdiden teşekkür ederim.

 
orjinal derken sanırım türkiyeye resmi girişini söylüyorsun.ben 1,5-2 sene önce aldığımda 1-2 aya çıkar deniyordu forumlarda.hatta microsftta çalışan bir arkadaş yurt içinde bir firmayla anlaştıklarından bahsetmişti ama hala çıkış yok.bu yaz gelmesi bekleniyor. hatta orjinal oyun satan 1-2 yer var artık. çıksa bile su an temin ettiğimiz fiyatın çok üstünde çıkacak orası da kesin.

fw edilmiş her makinanın banlanma olasılığı vardır.pek çoğumuzun yarım yamalak bilgisi var. en mantıklı gözükeni ise fwli kullanacaksan oyun çıkış tarihinden önce oyunu oynamaman.ama genellikle rapide veya torrente 4-5 gün önceden düştüğü için beklemek zor oluyor bazı insanlar için. orjinal oyun devam ettiğin sürece banlanma riskin kesinlikle yok. fw türü zaten i-xtreme kullanılıyo artık.. su anki sürüm 1.51 ama bugunlere 1.6 cıkacak. fw yaptıracaksan onu yaptırıp alsan daha mantıklı çünkü fw değiştirmek için 50 ytl istiyor satan yerler. fw konusunda banlanmadan korkan biri isen benim önerim live'da oynayacağın oyunlarda orjinal oyun kullanman.ben maalesef zengin değilim ve her oyunu orjinal alamıyorum. param olunca orjinal oyun alıyorum veya takasa gidiyorum ama param olmadığı zamanlarda da backup(kopya) oyun kullanıyorum.

3 kırmızı ışık sorun da ise microsoft dahil kimsenin sana kesin bir çözüm önerisi yok. çünkü sorun aletin hatalı tasarımından geliyor.bugune kadar en garip fikirle üretilmiş konsol çünkü. xbox 1'in kaba görüntüsünden kurtulabilmek için microsoft önce kasayı sonra içini tasarladı. gpu ve işlemcinin cok yakın olması, ramlerin(üzerine rahatlıkla sogutucu konabilecekken koymadılar) ve dvd-romum sıcağını direk içeriye vermesi, gpuyu soğutmak için direk sogutma yerine heatsink tercih edilmesi, ilk versiyonlarda ps3'ten erken cıkabilmek için aşırı ucuz parça kullanılması, sogutma için tasarladıgı yerlerden birine harddisk koyması gibi nedenler var.hepsinin geldiği yer ısı sorunu sonuçta. ama azaltılmış ihtimaller var.su an için falcon ya da yeni çıkan jasper board alabilirsin. satan yerlerin kendine göre uyguladıgı yöntemler var.mesela atik elektronik 100 ytl karsılıgında 1 sene sigortalıyor ve adını hatırlamadığım bir yöntemi var. bozuldugunda değiştiriyor ya da gpu değişimi yapabiliyor. konsoltürk kendi soğutma modunu uyguluyor alete. ve bu modlar kesinlikle ısı konusunda buyuk düşüşler sağlıyor. ama bunun bir garantisi de yok. falconlar geçen sene çıktığında alet kesinlikle 3 kırmızı vermez demişlerdi ama ben sana forum donanım haber forumlarından 3 kırmızı vermiş onlarca falcon sahibi gösterebilirim. sonucta biraz da sans ve alete bakma işi. ben de ilk çıkan versiyondan military pack var ne banlandı ne de 3 kırmızı verdi. 10 saat oynayacaksam bile 2-3 saatten sonra bir yarım saat ara vaerıyorum makınayaı fazla yormamaya çalışıyorum mesela. son olarak da eger alacaksan hard-diskini 120 gb veya en azından 60 olan almanı öneririm.cunku oyunlar artık harddıske atılabılıyor ve hard-diskten oynarsan ısı da cok buyuk düşüş olmasa da dvd-rom'un ömrünü artırıyosun. cok fazla dvd-rom okumadıgı için dvd-romunu değiştirmek zorunda kalan da var. daha fazla ayrıntı ister isen de donanımhaberin xbox bölümüne bakmanı öneririm.

forum.donanimhaber.com
  • macabrex  (31.03.09 09:21:02) 
ps2 yi alabilirim, konusalım aksam;

lagoongreen[at]gmail.
  • bryan fury  (31.03.09 15:54:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.