[]

Tenha bir yerde ev yaptırıp yaşamanın maliyeti?(arkadaş sorusu )

Yaşlıca bir dostum ki kendisi memleketinden uzakta yaşıyor, Türkiye'ye dönüp "tahta" bir ev yaptırıp ormanlık bir arazide hayvan yetiştirmek kendisiyle başbaşa yaşamak istiyor imiş. Ama nerede yaşarım maliyeti ne olur kestiremiyorum diyor. Ben de burda sorayım dedim, adamın hayalindeki ev birkaç odalı küçük bir tahta ev , ayrıca 3 dönüm mü ne arazisi olacakmış ki hayvan da besleyecekmiş, bir kasaba veya şehre yakın olacakmış ama tenha bir alan olacakmış. Şimdi dostlar bu evin arazinin maliyeti ne olur ve memleketin hangi köşesi uygundur? bu saçma sorunun cevabını bilen varsa cevaplarsa sevindirir beni.




 
çanakkale, lapseki civarlarında tenha bir yerde yaptık biz bunu. yalnız yazlık gibi bir yer. 100 metrekare bir ev. gerçi bizim arsa biraz büyük. 4 dönüm filan. ama sanırım 1 dönüm arsa artı 100 metrekarelık bir ev 130-150 bin arası bir fiyata çıkar. 100-120 metrekarelık betonarme bir ev 80'e çıkıyor bildiğim kadarıyla.


  • bu nick tam yirmi alti karakter  (15.09.13 23:16:48 ~ 23:17:49) 
Prefabrik evler var, tesisatı bile döşenmis, tak diye oturtuyorlar, maliyeti hakkında bilgim yok.


  • sadegazoz  (15.09.13 23:35:41) 
Arsa değil tarla alacak, o çok önemli. Önce onu söyleyin. İkisi arasında fark var çünkü. Bolu'nun bir köyünün yakınından alsın bulabilirse. Ev çok para tutmaz. Öyle 100 bin falan değil yani. 5-10 bine halleder. Yani tarla fiyatı (bakın arsa değil) + 5-10 bin ev + 3-5 bin çittir şudur budur. Ne yapıp ettiğini haber verin mümkünse. Mesaj atın buradan.


  • grgn  (15.09.13 23:38:57) 
@sadegazoz: Prefabrik tak diye oturtulmuyor. O dediğiniz konteyner.


  • grgn  (16.09.13 00:22:27) 
Belki emlak sitelerinden satılık köy arsası vs diye aranabilir.
Her durumda ben de çok para tutacağını düşünmüyorum. @grgn+1.

  • firez  (16.09.13 00:35:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.