[]

Isıran KEDİ Sorusu

Arkadaşlar benim bir kedim var. 2 yaşına yaklaştı ve 1,5 senedir beraberiz.
Arada sırada sinirlendiğinde bacaklarıma kollarıma atlayıp ısırmaya çalıştığı, ısırdığı oluyordu. Ama son günlerde sürekli hale geldi. Ya arkamdan sinsice yaklaşıyor yada kendini sevdirmek için şirin şirin geliyor, sürtünüyor sonra birden atlıyor ve baya ısırmaya çalışıyor.
Dün bilgisayarın üzerine yattı, bende orda aldım yere koydum, yere koyar koymaz bacağımı ısırdı. Ve 1 dişi resmen girdi. Kanadı.
Az önce de kucağımdaydı, sevdim okşadım. Yere bırakınca bacaklarıma atlamaya çalıştı. 1-2 defa denedi, kaçayım derken arka bacağımdan ısırdı yine.
Bende salona kapattım, yoksa devam edecekti.
Ben bunları yazarken kapıyı açmış, geldi, kucağıma yattı şuan, sürtünüp duruyor.
Yani anlamıyorum, o ani manyaklıkları neden yapıyor?
Evde kuzenimle beraber kalıyoruz, arada sırada ona da saldırıyor. Ama bu bacağa atlama olayı en çok bana..
Neden olabilir acaba?
Ve ben nasıl davranmalıyım?

 
oyun oynatıyor musun? benimki de enerjisi çok birikirse haşin sevmeye başlıyor zor kurtuluyorum. iyice oynat enerjisini atsın pamuk gibi olur.


  • quasiromantic  (15.09.13 13:05:37) 
acaba amacı ısırmak değil oynmak olabilir mi?
yani oyun olsun diye yapıyordur, ama siz ürküp hızlıca elinizi ayağınızı çekince yaralanmanıza neden oluyordur?
Eğer böyleyse ani tepkiler vermediğinizde kimseye bir zarar gelmez. Isırmaya çalıştığında hızlıca çekmeyin yani bacağınızı, ama "eğer böyleyse" yoksa bilemiyorum.
  • dafaiss  (15.09.13 13:06:18) 
Oyun oynamak değil niyeti bence çünkü az önce ısırmaya çalıştığında tıslamayla karışık sesler çıkarttı. Baya baya sinirleniyor ve tabir-i caizse saldırıyor. Şakacıktan değil yani, belli /:


  • MandMs  (15.09.13 13:11:10) 
Kedinizi kısırlaştırmadıysanız cevap orada gizli.


  • gebere jackson  (15.09.13 13:11:18) 
Kendisi Erkek ve kısır.


  • MandMs  (15.09.13 13:12:06) 
tırmalama tahtası ve bol bol oyuncak alın yoksa. biraz kafayı yemiş sizinki o zaman. kısır olmasaydı daha çabuk çözüm bulunurdu ama kısırsa bi tuhaflık var.


  • gebere jackson  (15.09.13 13:14:18) 
Tırmalama tahtası, oyun kutuları, fareler, toplar vb. hemen herşey var. Ama şimdiye kadar hiç tırmalama tahtasını kullanmadı mesela.


  • MandMs  (15.09.13 13:17:40) 
ısırdığında bağırın. bayaa yüksek sesle. vurmadan ama. vurmadan bağırın.


  • sansli pipi  (15.09.13 13:22:51) 
bende de kör bir kedi var. o da 1 seneden fazladır yanımızda. o da dediğiniz gibi evde yürürken birden ayaklarımıza atlıyor, gece uyurken bazen ısırıyor falan.

bunun çözümünü biraz şöyle bulduk. kedi size saldırmaya çalıştığı anda bağıracaksınız korkutacaksınız biraz. kediler dövmeyle anlamıyor(hayvana şiddete hayır), onlara bağıracaksınız. bir de bir süre çok yüz vermeyin, çok sevmeyin normalleşiyor mesafeli davranınca.
  • bilgisayar muhendisi adayi  (15.09.13 13:26:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.