[]

flac vs 320kbps

arkadaşlar şimdi arşiv yapma gibi bir niyetim var fakat bu iki kodlamadan hangisini yapsam karar veremedim. şimdi örnek veriyorum iron maiden'ın fear of the dark albümü FLAC [24bits/96kHz] bu formatta olunca 1.4 gb, 320kbps olunca 150mb oluyor bu yüksek boyut farkı acaba ses kalitesine ne kadar yansır görüş ve önerilerinizi bekliyorum.




 
eger duzgun bir sistemden dinlemiyorsan veya cok hassas bir kulagin yoksa cok fark etmez.


  • sendelemeden  (15.09.13 03:32:03) 
mp3 sıkıştırılmış ses formatı olduğundan ses bilgisinde insan kulağının çok zor seçeceği bazı eksiklikler vardır. 320kbps az sıkıştırma olduğundan kayıp da çok az ama iyi bir ses sisteminde yine de fark edilebilir. Günümüzde arşiv için 320kbps gayet ideal bence. Flac takılmana gerek yok.


  • darkredanger  (15.09.13 03:38:26) 
flac arşiv için büyük alanlar gerekir. aradaki farkları arkadaşlar açıklamışlar zaten. ha dersen ki ben müzik manyağıyım abi, süperdüper olmalı, flac.


  • klassno  (15.09.13 03:46:59) 
ses kalitesine yansır. burada ses kalitesinin yanında dinlediğin sistemin, sana bu farkı ne denli duyurabildiğinin de önemi var.

ayrıca (git: eksisozluk.com) şöyle de birşey yazdım.
  • uu1  (15.09.13 06:06:16 ~ 06:06:36) 
cihaz desteği olarak mp3 derim. flac hem çok yer kaplar hem de her cihazda açamazsın. zira cd'den güzelce convert edilmiş 320kbs'lik müzikle flac arasındaki ayrımı anlayabilmen için.

1 adet sağlam mp3 player + 1 adet kulaklık amfisi + 1 adet sağlam kulaklık edinmen şart. onlar da ortalama 750 lira tutar.
  • dokunmakalbime  (15.09.13 11:49:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.