[]

yurtdışındaki gıda ürünleri türkiyede neden yok?!

şu an hepsi aklıma gelmiyor, ama mesela avrupada gayet sıradan ürünler olan bir quark, buttermilk bizde neden yok? bizde neden sadece barilla marka fesleğen sosu var? oralarda camembert, mozarella 1'er 2'şer euroyken bizde neden 10 liradan aşağı değil? neden kimse böyle bizde olmayan ürünleri türk marketlerine getirme girişiminde bulunmuyor ve biz de ya dünyanın parasını bayılmak ya da yurtdışına her giden-gelenden bunların siparişini vermek zorunda kalıyoruz?




 
burada olan da orada yoktur

barilla soslara alternatif pastavilla var mesela knorr var. macrocenter ve luks semtlerdeki sarkuterilerde vardir bahsettigin markalar
  • exlibris  (14.09.13 18:08:59) 
arz talep olayi.


  • march or die  (14.09.13 18:32:51) 
özellikle kahvaltılık gevrek çeşitliliği bizde yok. ona yanıyorum ben.


  • bir fincan kahve ile film izlemek  (14.09.13 18:34:09) 
bizde hazır yemek tüketimi onlara oranla çok düşük, dolayısıyla yan ürünleri de...


  • nereye bu gidis  (14.09.13 18:49:41) 
@sour, Fransa'yi bilmem de, ABD'de bi market var, 600 cesit peynir satiyo. Amerika'da peynir gitmez gorusunuze pek katilamiycam, peynir ekmek gibi gidiyo valla!

sosyete marketlerinde, zar zor bulunuyodur bazi mallar ama tamami tabii ki getirilemez. attiginiz tas urkuttugunuz kurbaaya degmez yani.

sizin sevdiginiz XXX'in 50-100 musterisi daha ya cikar, ya cikmaz. O kadar mal, toptancinin elinde patlar. Onnan ugrasacagina, talebi cok daha fazla olan seyle ugrasir ve birim zamanda cok daha fazla para kazanir.
  • compadrito  (15.09.13 05:49:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.