[]

Raporlama nasıl yapılıyor?

Merhaba,şimdi sayısal veri analizi akabinde mesela patrona raporlama yapılacak diyelim... excelden pivot table falan özet bilgi elde edildi diyelim. bu olduğu gibi çıktı mı alınarak veriliyor yoksa özel bir formata mı tabi tutulması lazım?
kısaca, bir şirkette raporlama tam olarak nasıl yapılmalı? sadece excel değil farklı araçlar da olabilir ve görsel olarak sunum nasıl olmalı?



 
oha çok güzel soru. takipteyim.


  • diggity  (14.09.13 02:10:08) 
soru güzel de cevap yok :( alta gitti mi kimse de görmez...


  • sahipsiz  (14.09.13 02:25:21) 
Ben patron olsam detay veri gormek istemem. Sadece merak edersem ilgimi cekeni sorarim.

Yoneticinin uslubuyla ilgili biraz da. En onde kilit noktalar uzerinden olusturulmus grafikler olmali. Gerisi ivir zivir.
  • dark dante  (14.09.13 02:25:33) 
rapor var rapor var, "bir şirkette raporlama nasıl olmalı" sorusu "bir şirkette maaşlar nasıl" olmalı sorusu gibi.

1. Executive raporlar: patrona yapılacak raporlar bu kısımdadır. Patron her şeyin ayrıntısını görmek istemez, ama rapor kritik noktaları göstermelidir. Bence bu tip raporlar birden fazla parametrenin karşılaştırıldığı grafikler olmalı. (satış vs. karlılık) (personel sayısı vs üretim miktarı) gibi. Burada fazla detay olmamalı.

2. Departmanlar arası raporlar: eğer raporunuzu (mesela departmanın aylık üretimi, verimlilik vs) bu tip raporlar detaylı olacak. Bir grafik, her grafik için açıklamalar vs. Onceki dönemlerle karşılaştırmalar, bolca reklamınız, bir iki tane de negatif durum ve alınacak önlemler vs.

3. Düzenli raporlar: formatı belli olacak, hep aynı formatta çıkarılacak. Karmaşık olabilir, ama bilen ilk bakışta anlayacak. Bilmeyenler için bu tip raporların sonuna bir sayfalık bir guide eklenmeli bu arada büyük şirketlerde, yeni gelenler için hiyeroglif kıvamına geliyor zamanla.

Pivot table gibi özet bilgiler eğer düzenli raporlar değilse bir iki cümle ile yorumunuzu katmanız daha doğru olur.

Bilmiyorum aradığınıza yakın bir cevap oldu mu?
  • hacipsilo  (14.09.13 09:42:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.