[]

bez dolap kokusu

üniversite öğrencisinin vazgeçilmezi ''bez dolap'' çok kötü kokuyor bilirsiniz..buna bir çare bulan var mı? hep açık duruyor fermuarları ama yine de giysilerim 3 4 gün içinde kokuyor :/




 
içine şu çamaşır makinalarının içine asılan limon kokulu abaratlardan al.

www.sepeteko.com
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (14.09.13 01:35:26) 
ne kokuyor ki? Toz mu, nem mi, yoksa giyilmiş bir şeyi( kokmadığına emin olsanız da) mi içinde geri koyuyorsunuz?


  • zigi  (14.09.13 01:36:41) 
hocam nem varsa ondan oluyor o. havalandırmak lazım. bi de arada güneş görsün.


  • pek vokal  (14.09.13 01:44:25) 
hiçbir kıyafeti ütülemeden, direkt çamaşır ipinden alıp yerleştirmeyin. bize kuru gibi gelse de nemli oluyor.
O dolabın bulunduğu odada sigara tüketmeyin ( sorunun bu olmadığının farkındayım)
Dolabın içine nemi çekecek bir şeyler koyun.nem alıcı yumurtalar vs satılıyor.( www.cokindirim.com )

Ayrıca bildiğimiz mangal kömürü işe yarıyor, yalnız kıyafetlerinize dökülmemesi bulaşmamsı için dolabın farklı noktalarına iyice korunmuş şekilde yerleştirin.

Ben kıyamam içerim onu demeyecekseniz, belli aralıklarla kıyafetlere votka sıkın, hem kokuyu temizliyor hem kuruyunca iz kalmıyor ( kumaş türüne göre dikkatte fayda var yine de)
ekstradan hoş kokması için gratislerde satılan kendinden askılı hoş kokular var ( www.vanilyaclub.com )
  • zigi  (14.09.13 01:58:21) 
@zigi... nem gibi değil de böyle garip bi koku sanki yıllarca valizin içinde kalmış gibi..bez dolabın kendine has o kötü kokusu siniyor gibi.
ütü işi çok zor ama arkadaşım erkek öğrenciyim sonuçta gömlekler hariç ütü yapmıyorum pek :/
sigara zaten yok
vodka da enteresan bir çözümmüş..
askılı koku dediğiniz şey güzel ve basit çözüm sanırım..onu deniycem(gratiste var di mi ??))
kömürü de köşelere koydum mu kalmaz diye umut ediyorum koku falan teşekkürler detaylı cevabınız için
  • srhn_fb  (14.09.13 02:07:33) 
@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim heba etmiş olmuyor bence ben pek votka sevmediğimden sıkarken içim sızlamıyor. votka o beklemişlik kokusunu gideriyor ve alkol kokusu bırakmıyor. yumoş çamaşır kokusu dediğin de güzel bir alternatif ama varolan kokuyu gidermez, önce herşeyi baştan yıkasın sonra sıksın bence olur.

@srhn_fb askılı koku gratiste var.
ütü olayını ben de pek sevmiyorum aslına bakarsan ama nem konusunda işe yarıyor.
kömüre dikkat et cidden kıyafetlere bulaşırsa üzülürüm.
Ayrıca İstanbul avrupa yakasındaysan komple kıyafetlerinı bana getir çamaşır kurutma makinesinde kurutup bir kerelik ütüleyip vereyim, o sırada bez dolabı havalandır bişey yap, öyle yerleştir hepsini sonra bu çözümleri devamlılık açısından uygula
  • zigi  (14.09.13 02:25:34) 
@zigi.. kocaelideyim ben ama inan böyle bir şeyi teklif etmiş olman bile 'helal olsun bee' dedirtti çok sağolasın..bez dolap içi boştu 2 aydır duruyodu bugun evimden getirdiğim temiz ve annem tarafından ütülenmiş kıyafetleri yerleştirdim 2 saat önce.. o zaman hemen gratise ugrayıp alıyım o kokudan bunlara bulaşmasın.. bir de bu önerdiğin yumurtadan alayım diyorum? nemi çeksin o diğeri de koku salsın daha da ne yapayım yahu ??


  • srhn_fb  (14.09.13 02:58:39) 
o yumurtayı hiç kullanmadım, bir arkadaşım kullanıyor ama işe ne kadar yarıyor bilgim yok. Bence şimdilik alma son çare dene, antin kuntin şeyler hep en son denenmeli. o nem çekiyor sonuçta, bez dolabın iki yanına mukavva kağıt da nemi çekmez mi büyük kartonlar bilemedim şimdi. sorun nem değil demiştin ya para harcama nem değilse o yumurtaya şimdilik. askılı koku şeysi iyi ben de kullanıyorum al onu, hoşuna giden bir sabun varsa bir keseye koy as, hoş koksun her şey Yine de sorun devam ederse bez dolap olayını tekrar düşünürsün. şimdilik masraf yapma çok bence.


  • zigi  (14.09.13 03:15:05) 
peki bişi sorucam o gratisteki kokulu şeyin kokusu giysilere de siniyor mu?? tamam kötü kokmasın da lavantalı falan da gezmeyelim sonra dışarda :)


  • srhn_fb  (14.09.13 04:14:22) 
www.damlakimya.com

sebebi nem, o naylon bez dolaplar çok nem yapıyor. nem değil demeyin.
  • kyha  (14.09.13 04:21:11 ~ 04:43:09) 
@kyha peki bu linkteki ürünü kullanıyor musunuz ?? işe yarıyor al mı diyorsun yoksa işe yarar belki al mı ??


  • srhn_fb  (14.09.13 15:34:17) 
ben ahşap dolabımda kullanıyorum, dolabın dayalı olduğu duvarda yalıtım sıkıntısı var hayvan gibi nem yapıyor o yüzden ve evet işe kesinlikle yarıyor, 3 ayda bildiğin doluyor altındaki naylonu 2 litre filan su ile doluyor, kullandığım süre boyunca da hiç nem kokusu filan olmuyor.


  • kyha  (16.09.13 04:03:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.