[]

THY-Bagaj hakkı

2 gün sonra THY ile Münih'e uçuyorum. Sorum şu: İntrnette biraz araştırma yaptım kabin bagajı kaç kg'dır diye ve Thy'nin kendi sitesinde ekonomi sınıfı için 20 kg diyor. Ama birçok forum sitesinde insanlar biletlerinde 30 kg yazdığını söylüyor ki benim biletimde şu an e-bilet şeklinde ve onda herhangi bi ibare yok. Doğrusu nedir, birinci ağızdan öğrenmek istiyorum.

İkince konu da el bagajı hakkında. Bi sırt çantası almayı planlıyorum yanıma, bir de laptop çantası. İki parça almamda sıkıntı yaşar mıyım? 8 kg'ımı geçmiyor ve çantayı üst kısma sığdırıp laptop çantasını da ayaklarımın dibinde tutmayı planlıyorum. Siz neler yaşadınız bagaj konusunda?


 
ekonomi sınıfında ingiltere'ye giderken benim limitim 20 kg dı 23'e kadar bir şey demediler. el bagajım küçük bir valizdi 8kg'lık ayrıca benim de senin gibi sırt çantam ve laptop çantam vardı. 8 kg'a bunlar dahil değil.


  • bojangles  (13.09.13 22:04:34) 
Valla yıllardır İsviçre'ye uçuyorum Almanya'ya da gitmisligim var hep 30 kilo bagajım oluyor (ekonomi) ama burada sorunca 20 kg oldugunu söylüyorlar o yuzden müşteri hizmetlerini arayıp sorun en iyisi.İsvicre olsa net sekilde 30 kg derdim.


  • fraise  (13.09.13 22:09:23) 
mail ile size gelen biletin alt kisimlarda serbest bagaj hakki diye bir bolum olmasi lazim. serbest bagaj hakkı kg olarak orada yazar. kabin bagaji, ucakta yaniniza aldiginiz bagajdir ve 8 kg ile sinirlidir. ayrica belirli ebatlari gecemez. ondeki koltugun altina ya da bas ustu dolabina konur. el bagajniz genelde yaninizda bulundurdugunuz bir bagajdir. gunluk hayatta kullandiginiz cantalar bu kapsamdadir.

1. el ve kabin baganizi 2 parca almaniz bir problem yaratmaz (normal bir sirt ve laptop cantasi oldugu varsayimi ile).
2. ucagin bagaj bolmesine gidecek bagaj icin ise biletiniz kontrol edin mutlaka bir yerlerde yaziyordur. olmadi cagri merkezine sorabilirsiniz. 2 ay once frankfurt ucusunda sinir 30 kg idi.
  • helenart  (13.09.13 22:17:39) 
maile dikkatli bakarsanız orda serbest bagaj hakkı: 30 kg diye yazıyo. ayrıca iki gün önce münihe gelmiş biri olarak bunu 30 kg hakkınız olduğunu garanti edebilirim. sitede 20 kg yazıyo ama o değişiyo aslında ve Almanya'da her yere 30 kg olduğundan eminim.

el bagajı da 1 parça (8 kg) + laptop çantasıdır. ama thynin daha önce hiç el bagajı için kilo ölçtüğünü görmedim.
  • jpsartre  (13.09.13 22:21:19) 
bilet uzerinde bulamadi iseniz
www4.thy.com

adresinden bilet bilgilerinizi bulabilirsiniz. sorgulama sonucu cikan e-bilet numarasina tiklarsaniz. bagaj hakkiniz dahil her turlu bilgiye ulasabilirsiniz.

jpsartre +1, thy nin kaban bagaji olctugunu bende bugune kadar gormedim :)
  • helenart  (13.09.13 22:24:21) 
Geçenlerde Bremen'e uçtum THY ile. Sınır 30 kg idi.


  • gyroscope  (13.09.13 22:24:52) 
Bir türlü göremedim ben emaildeki bagaj kısmını. Nasıl yazılmış olabilir ki, kısaltmalarlar sanırım ama?


  • seyirdefteri  (13.09.13 22:25:26) 
@helenart çok teşekkür ederim, çok yardımı oldu.


  • seyirdefteri  (13.09.13 22:33:03) 
aha bi münih yolcusu daha. bavulunuz max. 30 kg olabilir ekonomi ise. iyi yolculuklar.


  • aeolus  (13.09.13 23:04:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.