[]

Xbox 360 Dahili Hafıza

Birkaç gün önce xbox360 250 GB + kinect aldık. Hiç anlamam desem yeridir.

Oyun CD'sini takip oynuyoruz değil mi? Madem öyle, 250 gb dahili hafıza nedir ne işe yarar ve nasıl kullanılır?

Bir de, kırdırırsak xbox'ı, oyunları kendimiz download edip CD yapıp öyle mi oynayacağız?

Yardım ederseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler

 
250GB diski oyun profili, sistem dosyaları, online & offline içerikler için kullanıyorsunuz.

örneğin, xbox live üzerinden bir demo indirdiniz, bir oyun satın aldınız bu içerik dahili hafızaya yükleniyor.

beri yandan dvdrom hızı malum, oyunların hızlı yüklenmesi ve statik içeriğinin dvd'den okunmaması için dvd oyununuzu dahili hafızaya yükleyebilirsiniz ancak dvd'yi kullanmak zorundasınız.

kırdırma konusuna gelince;

xbox'i hack etmenin bir çok yöntemi var. bunlar rgh firmware ve xk3y gibi yöntemler. firmware yönteminde dvdrom'a özel bir yazılım atıp flashlanıyor ve orjinal olmayan oyunları dvd'den oynayabiliyorsunuz.

xk3y'de bir emulator takılıyor xbox 360'a bunda da HDD üzerinden(External HDD) oyunları oynuyorsunuz.

RGH'de ise hem External HDD hem de Internal Xbox diski kullanılabiliyor.
  • kobretti  (13.09.13 13:40:28) 
Teşekkürler, peki DVD'yi taktığımızda oyunu dahili hafızaya nasıl yüklüyoruz?


  • mavi karanlik  (13.09.13 13:44:19) 
yalniz goz onunde bulundurun, aleti kirdirdiktan sonra internete baglandiginizda, alet direk ban yiyor xbox live'dan ve online ozelliklerden mahrum kaliyorsunuz. sahsi kanaatim aleti kirdirmamaniz yonunde, zira xbox 360 oyunlari cok ucuz fiyatlara bulunabiliyor yeni nesil konsollarda yolda malum, yazik etmeyin alete. xbox'i xbox yapan zaten online ozellikleri ve xbox live.


  • düşünüyorum öyleyse vurun  (13.09.13 14:24:25) 
oyle direkt ban yiyor diye bir muhabbet yok. RGH da dogrudan banlanir xbox live servislerini kullanamazsiniz.

ama xkey veya firmware ile pekâla xbox live servislerini kullanabilirsiniz.

dvd'yi nasil yukleyeceginize gelince, oyunu taktiktan sonra xbox dashboard'da oyunu secin d-pad uzerinden. sonrada 'x' e basin gamepad'den. orada oyunu kuracaktir.
  • kobretti  (13.09.13 15:49:56 ~ 15:50:07) 
oyun ozelliklerinden yukleyi secin.

dusunuyorum oyleyse vurun biraz kabaca bagsetmis onlinedan. fw (firmware) atarsaniz online oynama sansiniz var, direk banlanma muhabbeti yok.

rgh ile de diger rghli makina sahipleriyle online oynayabiliyorsunuz.
  • mattiadestro  (13.09.13 15:58:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.