[]

Avea ve bozulan iphone'un tamir edilmemesi olayı, prosedürler

Bundan 1,5-2 ay önce falan iphone'um arizalandi.
Avea'dan aldigim icin zamaninda (hay kafama) garanti kapsamindaydi.
Verdim aleti, islemler yapildi, teslim belgemi aldim falan.

20 isgünü civarinda gectikten sonra, alet geldi ama yapilmadi dediler.

Gittim, "dosyalariniz silincekti, siz de dosyalar onemli demişsiniz, o yuzden yapilmadi" gibi bisi dendi.
Ben de "yanlis anlama olmus, dosyalar umrumda diil, telefon acilsin yeter" demistim.

Tekrar yollandi telefon. yine ortalama ayni süre gectikten sonra dün telefon geldi ve "telefonunuz tamir edilmis, gelip alabilirsiniz" dedi amca.

Gittim, fakat sonra anlasildi ki telefon aslinda yapilmamis. size telefonda yanlis bilgi verilmis, dendi. üstelik telefonlarin dogru durust listelenmesi yapilmamis, hangi telefonlar yapilmis gelmis, hangileri yapilmamis, hangisinin sorunu ne belli değil. ve bu buyuk bir avea'da yaşanıyor.


Ben tüm bunlarin isiginda telefonu tekrar yollattim. İsyan ettim ama bagirmadan cagirmadan, yaşlı amcanin hatrina "artik bunun kontrolunu adamlariniz diil, siz yapin lütfen" dedim bu musteri hizmet uzmanina. Ve bu telefon yapilmadan bir daha cagrilmiyim lutfen dedim kibarca. O da haklisiniz, ben bizzat ilgilenicem dedi.


--

Sorum şu. Ben şimdi bunun ücüncü kez de böyle bisey yasanmasi durumunda hic bir seye imza atmayip, teslim almiyip, bunun sıfırıyla değiştirilmesi veya para talebi, hangisinde bulunabilirim avea'ya? Bunu kabul etmezlerse, tüketici mahkemesine mi gitmeliyim? Nasil bir yol izliyim.
Olayi cirkinlestirsem belki daha da cozulcek ama boyle iliskiler kurmak istemiyorum.

Yasal haklarim nelerdir su an?

 
Normalde aynı arıza 3 kez tekrarlarsa sanırım 4.sünde değişim hakkınız oluyor. Ama sizin durumunuz değişik, sizin telefonunuzun sorunu tekrarlanmıyor, olan sorun tamir edilmiyor. Ayrıca birinci tamir yani dosyalı olan, eğer telefonda gerçekten dosyalar silinmesin gibi bişi demişseniz karşı tarafın suçu sayılmaz. Evet, iyi niyetli bir durum değil tabii. Yine de tekrar benzer bir şey yaşanırsa tüm teslim ve alım fişlerinizle beraber bir tüketici hakem heyetine gidin. Ayrıca tamir süresi 30 iş gününü geçerse de değişim hakkınız oluyor sanırım. Ama önce bu yazdığınızın aynısını, sonuna "tekrarlanırsa bu adımları atmak zorunda kalacağım" gibi bir ifadeyle Avea müşteri hizmetlerine mail atın.


  • whoosie  (13.09.13 10:04:18) 
işin komiği de aslinda o @whoosie

ne ben "dosyalar yedeklensin" gibi bişey dedim, ne de ilgili kağit duzenlemesinde oyle bir not almislar. sicip sivama lafi gibi geldi bana. ama dedim insanlik hali belki oyle hatirladilar, kotu niyet aramak istemedim.
  • la traviata  (13.09.13 10:06:39) 
İnsanlık halini geçin, böyle böyle mağdur oluyor insanlar. Eğer eminseniz böyle bir şey olmadığından, size yalan söylemişler demektir ve tamirinizi geciktirmiş olarak sizi mağdur durumda bırakmışlardır. Kabaca görünebilir ama teknik servislerde çalışanlar da emir kulu olsalar da bazen gerçekten insanı deli ediyorlar ve bunun ceremesini siz çekmek zorunda değilsiniz. Böyle bir durum olduğunu da atacağınız maile ekleyin biraz sert bir şekilde.


  • whoosie  (13.09.13 10:10:09) 
gerekli servis noktasına gidip ortalığı birbirine katacaksın. başka türlü sonuç alamazsın. kvk yüzünden 6 kere telefonunu servise vermiş birisi olarak konuşuyorum. yaptıkları tamamen yıldırma politikası. hakem heyeti için belli şartlar gerekiyor. bu arkadaşlar da o yola girmeden önce süründürdükçe, süründürüyor. bu ülkede ağlamayana meme yok. ne kadar sesin çıkarsa o kadar çabuk yanıt alırsın.


  • uu1  (13.09.13 10:10:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.