[]

ne yapayım karar veremedim.

merhaba arkadaşlar. şimdi okulun ders kayıt işlemleri web üzerinden oluyor. ben orada bir dersi -ön şart istediğini bilmeden- seçtim (bölüm dışı seçimlik ders almamız lazımdı ve bu derste bölüm dışıydı). sistemde ön şart istiyor gibi bir uyarı vs de almadım. neyse onayladım kaydı.buraya kadar sıkıntı yok. sonra bir arkadaşın uyarısıyla o dersin daha önce almadığım bir dersi ön şart olarak istediğini gördüm. danışman da kaydı henüz onaylamadı (genelde son gün onaylıyor , bu da cumartesi günü demek). şimdi tekrar kaydı geri alsam aldığım diğer seçmeli dersleri kaptırırm diye korkuyorum. bayağı bir araştırmıştım çünkü diğer dersleri , hocaları vs . şimdi önümde iki ihtimal var. hangisini yapmalıyım sizce?
1- tekrar sisteme girme. zaten sistemde önüne böyle bir engel çıkmadığı için danışman hoca onaylar. sende sonra ekle-çıkar dilekçesiyle o dersi bırakır başka ders alırsın.
2- sisteme genelde kimsenin girmediği saatte gir (sabah 5-6 gibi). böylece diğer dersleri de kaptırmadan ön şart isteyen dersi çıkarır ; sıkıntısı olmayan bir dersi alırsın. danışman ön şart istediğini görebilir çünkü.
kafam çok karışık ya. çünkü olur da danışman reddederse hepten başa dönecem.

 
tek dersi reddedemiyor mu ya niye başa dönesin ki? hepsini reddetme ihtimali varsa o iş riskli, hem tek dersi reddetse bile onun yerine saçma sapan bi ders almak zorunda kalabilirsin ekle çıkarda. 2 mantıklı görünüyor bu durumda ama bence en iyisi danışmanla iletişim kurmaya çalış sen.


  • bxgx  (13.09.13 01:45:34) 
@bxgx öncelikle cevapladığın için teşekkürler. daha önce hiç bu tür reddetme gibi bişey olmadığı için bilemiyorum tüm kaydı mı reddediyor yoksa tek dersi mi. gece gece içime kurt düştü tüm dersler giderse diye.


  • desktopu  (13.09.13 01:51:11) 
öyle hemen bütün derslerini kaptırmazsın bence başa dönersen ama madem bu kadar titizlenerek seçtin derslerini, içinin rahat olması için saatini kur ve sabah 6 da kalkıp tekrar ekle derslerini. ama önce sisteminizi iyi bilen bir üst dönemine ya da direkt asistanına falan danış.


  • soybean  (13.09.13 02:17:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.