[]

Ağlayan/havlayan köpek

Karşı apartmanımızda genç bi hatun köpek besliyor, ama ne beslemek. Atmış hayvanı balkona, köpek belli saatlerde sanki etini sıkıyolarmış gibi havlıyor sonra bir iki dakika içinde sesini kesiyor (içeri alıyor galiba). Ama az önce ilk defa şahit oldum, hatun çıkıp gazeteyle pataküte daldı hayvana. Yuh diye bağırdım (arada 20 30 metre mesafe var) bi tırstı, içeri girdi ve bi süre camdan dikizledi beni. Yani eğitim mi verdiğini düşünüyo napıyo bilmiyorum ama burdan daha çok eziyet ediyomuş gibi görünüyor. (Bu arada aslında sitede evcil hayvan beslemek yasak, yani en son ihtimal olarak yönetime şikayet edebilirim) ama köpeğe yazık. Ne yapayım şimdi ben buna? Başka nereye şikayet edilir?




 
yönetime şikayet et dicem,ama köpeğe ne olur,nereye götürülür bilmiyorum.


  • rock n roll  (12.09.13 15:55:36) 
gözlemleyin biraz, bunun eğitimi cartı curtu olmaz ama baktınız ediyor eziyeti. siz de şikayet edin. ya da şikayet edeceğinizi söyleyin, yıldırır belki ama sanmıyorum. hayvan hakları derneğine şikayet edeceğinizi söyleyebilirsiniz bir de. hatta yönetimden ziyade daha etkili olacaktır.


  • retronology  (12.09.13 16:11:54) 
ya simdi birsey soyleyecegim, herkes ayaklanacak ama soylemem de lazim; kopege gazeteyle girisiyor demissiniz de, gazeteyle ne tur bir girisme soz konusu? buyuk bir kopegin gotune gazeteyle pata kute vurmak sokaga atilmasindan daha iyi bence cunku buyuk kopeklerle guresmis biri olarak diyebilirim ki umurlarinda bile olmuyor, canlari yanmiyor. hani kopek kucuk, kirilgan degilse veya kiz kafaya goze dalmiyorsa, bence kizi uyarmak, gozunu korkutmak ve hatta egitim vermesi icin daha iyi yollar soylemek daha iyi bir fikir. cunku kizi kopekten ayirirsan o kopegin sonu hic iyi olmaz, ev kopegini sokaga birakmak aci dolu olume birakmakla ayni.
etini sikmislar gibi bagirmasi ise dediginiz gibi beni eve al, buradan biktim demesi olabilir, kizin hayvani iceri almasi da aslinda o kadar feci bir insan olmadigini da gosterebilir. en azindan uyarmayi ve dogru yol gostermeyi deneseniz, belki kizin kafasina dank eder; bence daha saglikli olur sikayet etmeden once.

  • beriberi  (12.09.13 16:45:31) 
Küçük beyaz kıvırcık köpekler var ya, ona şlops şlops diye vurduğunu duydum. Duydum yani öyle hafifçe değil baya dövüyordu. Bi de bu arkadaş 16-18 yaşlarında, annemin deyişine göre köpeğini sürükleyerek gezdiriyor.
Şimdi biraz sinirim geçti o yüzden daha uzlaşmacı davranacağım sanırım.

  • bipolar  (12.09.13 19:51:27) 
anladim, feci bir durum o halde. ben de bilemedim o zaman ne yapilabilecegini. umarim bir care bulursunuz.


  • beriberi  (13.09.13 05:45:43) 
ne oldu, ne yaptınız merak ettim ben.


  • retronology  (22.09.13 19:27:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.