[]

Sporda genelde hangi yaştan sonrası yaşlı sayılıyor?

Yani performansın artık stabil düşüşe geçtiği ortalama yaşı soruyorum.
Kişiden kişiye değişir haricinde bir cevap varsa onu arıyorum.

Örnek de verirseniz kötü olmaz.

İkinci soru da bunlar arasında yaşına göre pek olgun davranmadığını düşündükleriniz varsa bu konuda da düşüncelerinizi bilmek isterim.

Teşekkürler.

düzeltme: @wiillii uyardı, branştan branşa farklılık vardır diye. soruyu yakın olduğunuz branşa göre cevaplayabilirsiniz.

 
futbolda 30-33, kalecilerde biraz daha uzayabiliyor.


  • gozyakansakiz  (12.09.13 12:40:02) 
spor dallarına göre değişir o ama
futbolda 33 tür
basketbolda 36 dır
diğer sporlara dair pek fikrim yok
ortalama 35 yaş sonrası olsa gerek.
  • saysomething  (12.09.13 12:46:40) 
Arnold reis en kral ornektir


  • GibsonRules  (12.09.13 12:49:01) 
spordan spora değişir. güç odaklı bir spor yahut bir sporu gücünüzü kullanarak yapıyorsanız sporu daha uzun zamanlar yapabilirsiniz. powerlifting yarışlarında genç kimseyi göremezsiniz yada en basitinden vucut geliştirmeciler 35ten sonra altın çalğlarını yaşarlar. yine tecrübenizi kullandığınız bir pozisyonda iseniz doğal olarak spor yapma yaşınız uzayacaktır.

lakin taekwando, sprint koşuları gibi patlayıcı güç, refleks odaklı sporlar yapıyorsanız yaşlanmak büyük dezavantaj oluşturur. bunu tecrübeyle bir yere kadar örtebilirsiniz. bu tarz sporlar için de 23-28 yaşları altın çağlar olur genelde.

yüzme gibi üst düzey bir şekilde yıllarca devam etmek istemeyeceğiniz sporlar da olabilir :) her gün suyun içerisinde geçen saatler, binlerce kalorilik diyetler.

genel olarak yaşınız 35in üzerindeyse yöneleceğiniz en güzel sporlar güç odaklı sporlardır.
  • 726490  (12.09.13 12:53:32) 
şöyle de bir liste var bi de:

en.wikipedia.org

edit: bu yaşların 2/3'ü yaklaşık yaşlılık sayılabilir diyebiliriz. mesela mixed martial art için 70 yıl en yaşlısı, ama bu sporda bedenleri çok yıpranıyor (özellikle eklemler ve kemikler) o yüzden bunun yaşlılığı erken biter ama 100ünde de yapanı varsa bu sporda yaşlılık sınırı geç gelir diyebiliriz gibi.
  • wiillii  (12.09.13 13:04:55 ~ 13:10:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.