[]

Askerlik tecili,okul sorunsalı ... (Çok Önemli!!!)

Direk mevzuya gireceğim.. 89 doğumluyum,şu ana kadar askerlikle ilgili hiçbir işlem yaptırmadım,hiçbir şubeye gitmedim. Marmara Üniversitesi Gsf'de okuyordum. Fakat kaydımı sildirip başka bir okula gitme ihtimalim var. Böyle bir konumda kayıtta benden tecil ettirmemi isteyecekler. Yapmam gereken nedir tam olarak ?? Kaydımı sildirdikten sonra diğer okula kaydımı yaptırabilmem için tecil işlemi çok önemli. Sakata gelmeyeyim sonra tecil ettirememe gibi bi durum olabilir mi ?




 
Kaydını hangi yıl sildirdin? Herhangi bir okuldan kaydını sildirsen bile 2 yıl tecil hakkın oluyor. Eğer kaydını iki yıl önce sildirdiysen askere gitmen şart!


  • maimai  (12.09.13 07:56:21) 
ben 2 kez kayıt sildirdim 3-4 ay sonrasında yeni kayıt yaptım, askerlik şubesiyle hiç işim olmadı, bi 19 yaşındayken kağıt yollamışlardı, ben de postayla öğrenci belgemi yollamıştım o kadar, ondan sonra yine okul değiştirdim, en fazla askerlik şubesine gidip tecil kağıdı alırsın okul isterse, o da aman aman bir iş değil.


  • hewit  (12.09.13 08:21:41) 
Kaydımı bu yıl sildireceğim (bi hafta içinde) ...
Peki tecil kağıdı almak nasıl bir işlem,yanımda kimlik fotokopisi okul diploması(lise) gibi şeyler götürmem şartmı ? Son olarak da kadıköye en yakın askerlik şubesi nerede ve ulaşımı nasıl kadıköyden ?

  • yqzkrttpli  (12.09.13 08:29:59) 
-"Marmara Üniversitesi Gsf'de okuyordum. Fakat kaydımı sildirip başka bir okula gitme ihtimalim var."
kaydi sildirdin mi yoksa sildirmeyi mi dusunuyorsun?

sildirmeyi dusundugunu varsayiyorum; ilk olarak kutugunun bulundugu yerdeki askerlik subesine telefon ac ve durumunu ogren. merak etme, cep. tel. koordinatindan bulup baskina gelmeyecekler.

#1- eger asker kacagi/bakaya durumundaysan, o subeye okuldan alacagin ogrenci belgesini(kimligi degil) iadeli taahutlu ya da kargo olarak gonder. evrakin ulasip ulasmadigini kesinlikle telefonla teyit ettir ve #2'ye gec. eger bakaya degilsen, zaten direkt #2

#2- ikametgahinin bulundugu yerdeki askerlik subesine git ve oradan tecilli olduguna gore belgeni al. bu sekilde hem tecilli oldugunu teyyit ettirmis olursun, hem de yeni kayit icin gerekli olan evrak elinde olur.

yukaridakileri yapmadan kesinlikle kaydini sildirme.
  • tomcat  (12.09.13 08:30:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.