[]

polis neden göstericilere mudahale ediyor

Güzel güzel protesto edip dağılsınlar neden polis müdahale ediyor ?

Ak parti hükümetine neden mühalifsiniz ?


 
işte güzel güzel protesto etmemize izin vermediği için hükümete muhalifiz, sanırım iki soru da cevaplandı

hükümette eleştirinin hiç bir türüne tahammül yok, protestoları da polis gücüyle bastırmaya çalışıyor

insanlar da bu insanlık dışı uygulamalar yüzünden daha da kalabalıklaşıyor tepki gösteriyor

böyle bir döngü
  • freebird5406_2  (12.09.13 02:40:05 ~ 02:47:17) 
bence ilk soru hala cevaplanmadı. neden müdahele ettiğini ben de anlamıyorum.


  • aguilas negras  (12.09.13 02:41:53) 
- polis gruplara 1-2 saat süre veriyor sonra dağılın diyor. insanlarda dağılmıyor ve polis abartı bir şiddet ve gazla müdahale ediyor. çünkü emir geliyor. ha bunun en büyük nedeni öyle berbat şehirler tasarladık ki 20 milyonluk şehirde 1000 kişi bir araya geldi mi olay var sanıyorsun, 10.000 kişi ordu gibi görünüyor. çünkü insanların toplanıp birşeyleri protesto edeceği meydanlar yok, yollara çıkılıyor, poliste saçmalıyor ortaya bu görüntüler çıkıyor.

-ikincisi ak parti hükümeti öyle bir algı bıraktı ki bizde bu meydanlar olsa ve insanlar protesto için toplansa onları bile dağıtacak kadar kötü bir politika izliyor. dışarda zulme hayır, süper kıyak büyüyen gelişen modern türkiye imajı, içerde astığım astık kestiğim kestik çaldığım düdük hesabı lord gibi takılma peşinde. e yeter artık.
  • herospower  (12.09.13 02:46:52) 
Eleştiriyi kaldıramayan insanlar vardır ve eleştirilince büyük tepkiler verirler. Bir de istediğini alamayınca ortalığı yıkan çocuklar. İşte tam bu tepkilerin ulusal boyutu bu şekilde oluyor. Polisin aşırı müdahale etmeme hakkı var. Suç teşkil eden emre karşı gelebilirler ama burada kadrolaşma, işinden olma gibi duvarlar var. Bunlarda müdahalelerin bitmesine ya da şiddetinin azalmasına engel oluyor.


  • Celestial  (12.09.13 02:47:55) 
abi bak kendimde gittim eyleme, kendimde gözümle görüp yaşadım. yani oturduğum yerden sallamıyorum dediklerimi.

protesto etmek yasal hak. yani yüz kişi, bin kişi toplanıp yürüyüş yapabilir, slogan atabilir. sınırları aşmamak şartıyla. protesto yapan eylemciler sağa sola saldırdı mı tamam, polis müdahale etsin. çoğu yerde eylemciler tamamen yasalar çerçevesinde eylemlerini yaptıkları halde, sırf protesto ettikleri şey tayyip ve onun zihniyeti olduğu için pkk'lı eylemci muamelesi görüyorlar. zaten yeni nesil polislerin nerdeyse hepsi tayyip'in oyuncağı, kölesi. can atıyorlar eylemcileri sikip atmak için. ellerinde güçte var. ee ne oluyor böylece? faşizm. bir paragrafta çözdük bilmeceyi.
  • karisik hisli adam  (12.09.13 03:53:50) 
Sevdiklerinden yapiyorlar ben biliyorum. Tanisaniz cok iyi insanlar
Onlar da emir kulu be abisi

  • sttc  (12.09.13 07:19:06 ~ 07:20:28) 
abi insanların protesto edeceği alan kavramı da yeni çıktı. o ne demek ya? istanbul'a bir çöl yapalım o zaman, protestolarımızı orada yapalım, kendimiz çalalım, kendimiz oynayalım, kimsenin haberi olmasın. protesto dediğin meydanlarda yapılır. tüm dünyada böyle. türkiye'de ise miting alanı saçmalığı var.


  • baldur  (12.09.13 08:14:04) 
Güzel güzel protesto edemiyorlar. Daha doğrusu bilerek etmiyorlar. Amaçları polislerin onlara saldırmasını sağlamak. Böylece milleti galeyana getirmek. Amacı protesto olan adam bu akşam kadıköy de direniyoruz der mi? Bu akşam kadıköy de eylem yapıyoruz der.


  • pause  (12.09.13 09:04:46) 
Protesto yapacaksan izin alicaksin diyor b zihniyet. Ha almadın mı ? Ozman sana 1-2 saat izim veriyor sonra dagilmani istiyor hakli olarak cunku o bolgedeki insanlar bu protestolardan zarar goruyor. Orn:taksimde esnaflar 1 hafta kepenk acamadi nerdeyse. Is yapamadi evine ekmek goturemedi vs vs.
Gaz adam festivali yapilacak dendi izin alindi yapildi orada insanlar sloganlarinida atti eylemlerinide sergiledi. Herhangi bir mudahale oldu mu hayir .

Amaciniz hep akp zihniyetine sallamak sizin. O polisler evine ekmek parasi goturcek insanlar. Amirlerinin emirlerine uymaktan baska hic bir ustunlugu yok.
  • penquensiqer  (12.09.13 09:05:45) 
Amacı protesto olan adam sağı solu ateşe verir mi? Polise taş atar mı?
Amacı protesto olan adam eyleme havai fişekler ile gelir mi?
Amacı protesto olan adam elinde demir bilyeler ile mi gelir?
  • pause  (12.09.13 09:06:26 ~ 09:56:28) 
Bence şu ana kadar polisin tek gereksiz müdahalesi 31 Mayıs gecesinde idi.


  • pause  (12.09.13 09:09:12) 
Sen benim sokağıma benim otobüsüme benim opera binama zarar verirsen polis de sana müdahale eder.


  • pause  (12.09.13 09:12:41) 
sadece protesto yapılacak olsa, polisin müdahale edilmeyeceği ve kargaşa çıkılmayacağı medeni bir şekilde eylem yapılıp dönüleceği garantisi olsa bu direnişci gençlerin yarısı gitmez oraya.

çünkü büyük bir kitlesi direnmekten çatışmaktan zevk alıyor bu gençlerin, kendince eğleniyorlar bile belkide.

polisin müdahalesi de kesinlikle siyasi planlar doğrultusunda oluyor bence.

yani direnişçilerle kedi far gibi oynuyorlar, ya gençler enerjilerini atsın daha büyük yada tehlikeli eylemlerde bulunmasınalr diye danışıklı dövüşüyorlar. yada görüntüleri haberleri vs siyasi olarak kullandıkalrı için yapıyorlar.

hatırlayın günlerce süren gezi direnişini, millet neredeyse devrim oluyor sandı :) günlerce polis bir ileri bir geri çatıştı direnişçilerle.

birşeyler unutturuldu, yada gündem değiştirildi. gerekli olan görüntüler vs toplandıktan sonra artık ihtiyaç kalmayınca yarım saatte boşalttılar gezi parkını.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (12.09.13 10:12:22) 
ben de artık bazı göstericilerin polisin müdahalesinden neredeyse eğlendiklerini düşünmeye başladım.
2 akşam önce kadıköy deki direnişle ilgili öyle yazılar vardı ki, sanırsın kadıköy vietnam, polis amerikan askeri?

yok işte "polis bu hatayı yapmayacaktı, kadıköy den çıkamaz","kadıköy ü kaptırmayız, kadıköy ün ara sokaklarını bizden iyi bilmiyor polis", "polis kadıköy e girerek sonunu hazırladı" vs...

arkadaşlar noluyoruz?
  • ne nicki be  (12.09.13 10:29:34 ~ 10:35:41) 
şunu belirteyim öncelikle, protesto anayasal bir haktır. kimse kimseden izin almak zorunda değildir protesto hakkını kullanmak için, bu 1. ha protestosular etrafa zarar verir, o zaman polis gözetim altında (!) tuttuğu protestosuları uyararak dağılmalarını sağlamakla yükümlüdür. etrafa zarar vermiyorsa, şikayet yoksa o polis gitsin bi yeriyle oynasın tatmin olmak istiyorsa.
erdoğan ise hasta. polis akademilerinde kadrolaşmanın dibine vurmuşlardı zaten, ki yakın bir akrabam da hiçbir şey olamadı gitti polis oldu oradan biliyorum, ağır yobazdı, tayyibin köpeği oldu. tayyip tut diyor, polis tutuyor. esada laf söylüyor ya tayyip, dün akşamki konuşmasını izledim bloomberg'de, yemin ederim karşımda aklı başında, ne dediğini bilen, sakin ve zeki bir adam gördüm. bu sıfatların hangisini tayyipe yakıştırıyorsunuz ki?

  • sirkelimon  (12.09.13 10:38:34) 
eylemcilerin etrafa zarar verdiğini savunan arkadaşlara, özellikle pause'a yazıyorum:

gezi olaylarından beri kadıköy'de sürekli yürüyüş, yoğurtçu parkında sürekli forum düzenlendi.
dün değil evvelki gün polis müdahale edinceye kadar hiçbir yerin camı bile kırılmadı.

eylemciler sağa sola saldırmasa böyle olmaz derken ne kast ettiğinizi anlamadım.

gezi parkı da aynı şekilde.
müdahale olmayan günlerde hiçbir olay olmadı o çevrede.

kendi kendinize atıp tutmayın.
bu ülkenin halkı 3-5 kişi bir araya geldiğinde sağa sola saldıran, ağzından salyalar akan barbarlar mı?
viking miyiz biz?
onlardan mı öğreneceğiz medeniyeti, oraya buraya zarar vermemeyi?
polise mi kaldı bizi "dizginlemek"?

o zaman caddelerde sokaklarda falan da nasıl yürüyeceğimizi öğretsinler.
insanlar çiçeklerin bile üstüne basmıyor.

kendinizi kandırıyor olabilirsiniz de, herkes aptal değil.
  • blatta hiberna  (12.09.13 10:50:00) 
1- polis müdahele ediyor çünkü protestocular a.k. partisi'nin görüşlerini eleştiriyor. izinsiz gösteriyle, yol kapamayla alakalıysa geçen hafta suriye için eminönü meydanı protestocular tarafından saatlerce kapanınca polis ne yapıyordu. israil konsolosluğu önü levent sapağı durmadan protestoyla kapanınca polis niye müdahele etmiyor?

2- olayları gezi parkı veya protesto hakkına indirgemek tüm resmi görememek olur. temel hak ve özgürlüklerinin birer birer elinden alındığı bir konjonktürde farklı şekilde davranmak biraz zor.
  • ethros  (12.09.13 10:50:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.